Milas yangınında 6'ncı gün! Alevler bir mahalleye daha sıçradı

Milas yangınında 6'ncı gün! Alevler bir mahalleye daha sıçradı

Muğla'nın Milas ilçesinde Ören mahallesinde etkili olan alevler, bölgede kontrol altına alındıktan sonra Akçakaya mahallesine sıçradı. Söndürme çalışmaları devam ederken, yangının yerleşim noktalarına yakın olması nedeniyle mahalle tahliye edildi.

Uyarılara rağmen havadan müdahaleler de yetersiz kalınca Milas yangını rüzgarın da etkisiyle Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı. Termik santralın bulunduğu alanda zaman zaman patlamalar ve ardından patlamalar meydana geldi. 

ALEVLER SABAH SAATLERİNDE ETKİSİNİ KAYBETTİ

Termik santral çevresinde önlem amaçlı açılan hendeklerden de sıçrayan alevler yaklaşık 10 saat  termik santralde etkili oldu. Santraldeki yanıcı ve patlayıcı maddelerin ve çalışanların güvenlik amaçlı tahliye edilmesi ve çevresini boşaltılmasının ardından yangına karşı yoğun bir mücadele başladı. Müdahalelerin başarılı olmasının ardından yangın, sabah saatlerinde etkisini kaybetti. Yangının sönmesinde, sabahın ilk ışıkları ile hem karadan hem de havadan müdahalenin güçlenmesinin de etkili olduğu belirtildi. Ekiplerin, bölgedeki çalışmaları sürüyor. 

AKÇAKAYA MAHALLESİ TAHLİYE EDİLDİ 

Muğla’nın Milas ilçesinde Ören mahallesinde etkili olan alevler, bölgede kontrol altına alındıktan sonra Akçakaya mahallesine sıçradı. Söndürme çalışmaları devam ederken yangının yerleşim noktalarına yakın olması nedeniyle mahalle tahliye edildi. 

Kaynak: DHA

muğla Milas ören yangın tahliye