Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat: Termik santralle ateş ilk defa yüz yüze geldi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat: Termik santralle ateş ilk defa yüz yüze geldi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, alevlerin termik santrale yaklaştığını sosyal medya hesabından duyurdu. Tokat, "Varsa imkan derhal gece görüşü olan uçak ya da helikopter bölgeye yönlendirilsin" çağrısında bulundu. Jandarma ekipleri ise bölgeyi acil olarak boşaltmaya başladı.

Türkiye'nin güney kıyılarında orman yangınları devam ediyor. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, korkulan durumla ilgili son bilgileri paylaştı.

"İLK DEFA ATEŞLE YÜZ YÜZE GELDİ"

Tokat, "Bunu söylemek istemezdim" diyerek yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Uyarılarımızın, haykırışlarımızın ne denli haklı olduğunu ciğerimiz yanarak, korkuyla izliyoruz. Bunu söylemek istemezdim ama Termik santralle ateş ilk defa yüz yüze geldi…"

“TERMİK SANTRALİN DİBİNE GELDİ ALEVLER”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat saat 21.00 itibarıyla alevler ile termik santral arasında kalan mesafeyi gözler önüne serdi.

“Durum çok ciddi. Termik santralin dibine geldi alevler” diyen Tokat, “Varsa imkan derhal gece görüşü olan uçak ya da helikopter bölgeye yönlendirilsin” çağrısında bulundu.

BÖLGE BOŞALTILMAYA BAŞLANDI

Uyarılar ve yaklaşan tehlikenin ardından güvenlik amacıyla jandarma tarafından bölge acil bir şekilde boşaltılmaya başlandı.

muhammet tokat termik santral orman yangını yangın Milas güncel son dakika muğla