Mikrofonu elinden alınan Dodan Özer'den o iddialara yanıt: Mesele Kürtçe değil

Sosyal medyada olay yaratan "Kürtçe şarkı söylüyor diye polis tarafından mikrofonu elinden alındı" iddiayla ilgili O Ses Türkiye birincisi Dodan'dan açıklama geldi: "Olay öyle değildir"

O Ses Türkiye yarışması birincisi Dodan Özer, Batman'da bir kafede sahne aldığı sırada mekana gelen polisler tarafından müzik yayını durdurulmuş ve mikrofonu elinden alınmıştı. Sosyal medyada, müzik yayınını durduran polisin Dodan Özer'e 'kürtçe söylemek yasak' diyerek mikrofonu elinden alındığı iddia edilmişti.

Bu iddia üzerine Batman Valiliği'den yapılan açıklamada "Sosyal medyada 'Batman'da polisin Kürtçe şarkı söyleyen sanatçıyı engellediği' yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Yapılan işlem alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmadan çalışan iş yerine uygulanan faaliyetten ibarettir." denilmişti. 

Konu ile ilgili bir açıklama da şarkıcı Dodan Özer'den geldi. "Hiç kimsenin bir dil üzerinden siyaset yapması doğru değil" Şarkıcı Dodan Özer ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "İşletmenin ruhsatla ilgili bir probleminin olduğuna dair ihbar alındığını ve bu ihbar üzerine polislerin geldiğini gördük. Hiç kimsenin bir dil üzerinden siyaset yapması doğru değil ve herhangi bir dilin üzerinden de o siyaseti geliştirip, başka boyuta taşıması hele hele hiç doğru değildir. Olayın bu hale gelmesi, Kürtçe şarkı söyleniyor olması üzerinden yürütülen bir durum haline getirilmesi yanlış. Gelişen olay öyle değildir. Hiç kimse bunu politik bir noktaya çekmesin. Tamamen polis ile işletme sahibinin arasında gelişen bir durum."

Kürtçe polis O Ses Türkiye