MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'dan Az Önce Konuştum Programında çok konuşulacak açıklamalar

MHP

MHP Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Sancaklı canlı yayında Yeni Futbol Yasası'nı tek tek açıklayarak "Türk futbolunu artık sistem yönetecek" dedi.

MHP Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı, Haber Global ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

Sancaklı'nın konuşmalarından öne çıkanlar: 

FUTBOLDAN SİYASETE SAFFET SANCAKLI

Ben kariyerimden dolayı milletvekili oldum. Ne anlatacaktım Meclis'te? Eleştirimi yapıyorum, problemimi anlatıyorum aynı zamanda çözümü de söylüyorum. Futbol siyaset üstü bir şeydir. Benim Meclis'teki konuşmaların kişisel değil. Görevimi yapıyorum. "Defolup gitsinler" sözüne ilişkin ise ben anlattım kimse anlamadı. Kamuoyu anlamadı. Bu şekilde anlattım anladılar.

"ŞU AN TÜRK FUTBOLU KURTARILACAK GİBİ DEĞİL"

Türk futbolu 30 yılı aşkın kötü yönetiliyor. Kulüpler tam batacak gibi oluyor. Hükümet bir şekilde batırmıyor. En 2009'da yapılan bir şeydi. Şu an türk futbolu kurtarılacak gibi değil. Türk futbolu battı. Süper Lig'de bütün kulüplerin borcu toplam 18 milyar TL, 4 büyük kulübün faiz borcu yıllık 3 milyar TL. Devenin sadece burnunu düzeltmeye çalışırsanız sorun çözülecek mi? Bankalar para verdi ne oldu, düzeldi mi? Hayır.

YENİ FUTBOL YASASI'NDA ÖNEMLİ MADDE

"TÜRK FUTBOLUNU ARTIK SİSTEM YÖNETECEK"

Futbolu, futboldan gelenler yönetsin. Her futbolcu çok mu iyi yönetir? diyenler futbol tarafını iyi yönetir. Spor Bakanı'na teşekkür ediyorum buradan. Yasada en önemli maddelerden biri, Kulüp başkanları ve yöneticiler kendi bulundukları dönemden fazla borçlardan kendileri sorumlu olacak ve cebinden ödeyecek. İkincisi ise, suç işlemiş olanlar kesinlikle yönetici olamayacak. Denetim gelecek. Bir diğeri ise her federasyonda 9 kişilik yönetimde branşın sporcusu olacak. 

Yasa çıktıktan sonra futbolu sistem yönetecek. 

MESUT ÖZİL TRANSFERİ 

"BU TRANSFERİ ANCAK ALİ KOÇ YAPABİLİRDİ"

Transferin dışında çok öte bir şey. Bu transferi ancak Ali Koç yapabilirdi. Türkiye'de kimin çalıp çalmadığı belli olmadığı için insanlar bu olaya şüphe ile bakıyor. Federasyon bunu soracaktır.

FEDERASYON BAŞKANI OLUR MU?

"DEVLET BEY NE DERSE YAPARIM"

Kamuoyu duruşu istiyor. Taraftar Saffet Sancaklı'nın duruşunu istiyor. Milletvekili olmasam,  tabiki başkan olmak isterim. Devlet bey bana ne dese yaparım, der mi, demez mi bilemem.

 

"YABANCI SINIRI OLMALI"

"Avrupa'da başarılı olabilimek için aldığımız yabancı" kavramı yalan. 3. ligdeki takımlara elendik. Galatarasay UEFA kupası aldığında kaç yabancısı vardı? Şu an her kulüpte 16 tane yabancısı var. 3 kişi İstiklal Marşı okuyor. 85 milyondan yetenek bulamıyor muyuz?

FUTBOLDA GEMİYİ YÜZDÜRMEK NE DEMEK?

FUTBOLDA YAYINCI KURULUŞ TARTIŞMALARI

Nerede yüzdürüyorsunuz? Bir başarı anlatın. Şampiyon olunca ne oluyor? Şampiyonlar Ligi'ne artık direkt de katılamayacağız. Zengin yönetici de kurtaramayacak futbolu. Deniz bitti. Şu an herkes transfer yapmak istiyor dimi? Hadi yapsınlar da göreyim. Seneye BeİN Sport kalacak mı sanıyorsunuz? Adamlar kaçmak istiyor. Adamlar bir tek Türk futbolunu başka bir ülkeye satamıyor. 25 ülkenin yayınını yapıyorlar. İngiltere liginin yayınını yapıp diğer 24 ülkeye satıyorlar, böyle bir ağ kurmuşlar. Bir tek Türkiye ligini kimse yayınlamak istemiyor. 3 sene önceki kaliteyle şimdi ki futbol kalitesi aynı değil. Kim neden izlemek istesin? Bu kanun çıkmazsa seneye futbol oynanmayacak 

SİYASETÇİLERE VE GAZETECİLERE SALDIRI

Birileri MHP'yi ve ülkücüleri bir şekilde tartışmaya ve kavgaya çekmeye çalışıyorlar. Üslupsuz bir şekilde MHP'yi eleştiriyorlar.MHP kavganın gürültünün içinde değil, Türkiye'nin geleceği ile uğraşan bir parti. Bu eleştiriyi ortaya çıkaranlara soruyorum "Son yıllarda MHP'nin karıştığı bir olay var mı?" Türkiye Cumhuriyeti Savcısını tehdit edenlerin MHP'li olması mümkün değil. Varsa MHP ile bağlantınız varsa çıkarsınlar ortaya. Genel Başkanımız net bir şey söyledi "Ülkücüler sokakta olmaz, sokak karanlıktır" 

İTTİFAKLARDA NE OLACAK?

Cumhur ittifakının temel nedeni ülkemizi 2023'e ve sonrasına iyi bir şekilde hazırlamak. Diğer ittifak da diyor ki "hayır siz bizi yanlış yere götürüyorsunuz". Devlet Bey ne dese ilk başta tepki çekiyor. Ama sonrasında Devlet Beyin dedikleri ortaya çıkıyor. Ben diyorum ki Devlet Beyi dinleyin. 

SPOR BAKANI OLUR MUSUNUZ?

Bakan olabilmem için önce partimin iktitarda, ve parti liderimizin de beni bakan olarak ataması gerekiyor. Bakan olmak tabii ki isterim. 

FUTBOLDA "DERİN GÜÇLER" VAR MI?

Derine gerek var mı şu andakiler mahvetti.

"SÜLEYMAN ABİ SENİ BANA VERDİ NEREDEN ALAYIM SENİ?"

İkinci ligden yeni gelmişim ve yaşım da genç. Gaziosmanpaşa’nın bağrından kopan 20 yaşında bir çocuk kavgaya karışmışım o zamanlar. Rahmetli Süleyman abi de bunları duymuş ve çağırdı beni. 'Niye rahat durmuyorsun?' dedi bana. Ben, 'Yok öyle bir şey.' falan desem de dinlemedi beni. Rahmetlinin önünde de ligin puan tablosu vardı. Lider Beşiktaş ve lig sonuncusu Eskişehirspor. Puan tablosunu bana doğru çevirdi ve parmağıyla lig sonuncusu Eskişehirspor’u işaret ederek, 'Seni buraya gönderirim.' dedi. E ben de 'Gönderirsen gönder.' dedim. O da iyice sinirlendi ve kovdu beni odasından. Ertesi gün sabah saat 09.00 civarı ve ev telefonu çalıyor. Arayan kişinin söyledikleri şu: "Ben Eskişehirspor’un başkanı Aydın Begiter. Süleyman abi seni bana verdi nereden alayım seni?' Öğle vakti gelmeden kendimi Eskişehir’de buldum. Tabii ki Süleyman abi iyi ki bunu yaptı. O zamanlar çok kızmıştım.

Kaynak: Haber Global TV

candaş tolga ışık Az Önce Konuştum