MHP Genel Başkanı Bahçeli: Üniversite sınavını kaldıracağımız günler çok uzak değildir

Devlet Bahçeli MHP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, üniversite sınavının geniş bir mutabakat sağlanarak kaldıracağı günlerin uzak olmadığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Ümit ediyorum ki üniversite sınavını geniş bir mutabakat sağlanarak kaldıracağımız günler çok uzak değildir." dedi. 

AYM'nin HDP kararına tepki gösteren Bahçeli, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi kadar Türkiye'nin önemli bir kurumudur. Cumhuriyet Başsavcısının uyarılarını dikkate almayan Anayasa Mahkemesi, yargıyı dikkate almıyor demektir. Onları şiddetle kınıyorum. Kandil kuyruğundan ayrılmaları lazım." ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 Hayat basamaklarını sabırla tırmanan kim varsa güzel ahlakın yörüngesine girmiş demektir. İyiliğe karşı iyilik adalettir, iyiliğe karşı kötülük cinayettir, kötülüğe karşı iyilik ihsandır. İnsanlığın en büyük derecesidir. Sınavlar gelip geçer, okullar gelip gider. Alınan karneler, sınav kaygıları günü gelince tebessümle hatırlanıyor. Mesele notların düşük ya da yüksekliği değildir. Ülkemizde yaklaşık 27 milyon öğrenci vardır. Bu sayı pek çok ülkenin nüfusundan kat be kat fazladır.

"ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRACAĞIMIZ GÜNLER ÇOK UZAK DEĞİLDİR"

 Zamanın ruhu neye işaret ederse etsin sahip olduğumuz beşeri cevherin adı Türk gençliğidir. O gençlik ki dinini, dilini, milletini bilen bir gençliktir. O gençlik aşkına anılarına arkadaşlarına ailesine bağlı bir gençliktir. Sapkın akımlarla başa çıkmanın yolu Türk gençliğidir. Ümit ediyorum ki üniversite sınavını geniş bir mutabakat sağlanarak kaldıracağımız günler çok uzak değildir.

Sayıları 1 milyonu aşan öğretmenlerimizi de kutluyor, başarılar diliyorum. Öğretmenler her şeyin en iyisini hak ediyor. 

SEÇİM SONUÇLARI

Geride kalan günlerde 2 toplantıda seçim sürecini değerlendirme fırsatımız oldu. Bu kapsamda 2 seçimde belirlenen stratejik hedeflere ulaşmanın memnuniyeti teyit edilmiştir. Parti olarak rehavete kapılamayız. Hız kesmeden çalışmalara devam edeceğiz. Zaman çalışma zamanıdır. Biz ufkun ötesine gözünü dikmiş, engelleri aşmış bugünkü davanın kutlu temsilcileriyiz. Görevlerimizi yerine getirmek maksadıyla bir günümüzün ötekiyle aynı olmamasına gayret ediyoruz. Ülkemize güven saçmakla mecbur ve mükellefiz. Gayemiz insanımızın rızasını kazanmaktır. İnancımıza göre insan eşrefi mahlukattır. İnsana varmak için insanların arasından geçmek şarttır.

"TÜRK MİLLETİ, MAHALLİ İRADELERİN ÜZERİNE DÜŞEN ZİLLET GÖLGESİNDEN KURTULMALIDIR"

 Türkiye yeni bir seçime doğru ilerleme kaydetmektedir. MHP bu seçimlere hazırlık sürecini başlatmıştır. Birinci stratejik hedefimiz mevcut belediye başkanlarını muhafaza ederek yenisini eklemektir. İstanbul 5 yılını kaybetmiş, tarihin gerisine düşmüştür. Aynı durum, İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Antalya, Tekirdağ için de geçerlidir. Türk milleti, mahalli iradelerin üzerine düşen zillet gölgesinden kurtulmalıdır. Allah'ın izniyle CHP'nin ve diğer zillet partilerinin yönetimi altındaki partilerin hürriyet ve haysiyetlerine kavuşmalarına hep birlikte şahit olacağız.

"YENİ BİR ANAYASA ÜLKEMİZE KAZANDIRILMALIDIR"

 Bayram sonrası Meclis'imizin bir süre daha çalışması kararlaştırılmıştır. Yeni bir anayasa ülkemize kazandırılmalıdır. Her milletvekili, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumlu olacaktır.

FAİZ AÇIKLAMASI

Son günlerde politika faizini yükseltme beklentisini artırmak için iç ve dış lobilerin aktif olduğu görülmektedir. MHP'nin faize bakışı değişmemiştir. Faiz artışı üretim çarkına çomak sokan politik bir tercihtir. Ancak Türkiye'nin ekonomik refahı için kısa dönemli ve bazen de can yakan kısa dönemli tedbirler kaçınılmaz hale gelmektedir. Muhalefet partilerinin beyhude çırpınışları, ekonomideki temelsiz iddiaları faydasız ve sonuçsuzdur. 

"YENİ BİR BABACAN VAKASINI TÜRK SİYASETİ HAK ETMEMEKTİR"

 Muhalefet partilerinden hiçbir yol olmamıştır, olmayacaktır. CHP'den milletvekilliği alıp hemen kaçanlar siyasetin yüz karasıdır. Milletvekili olduğu partisinin Cumhurbaşkanı adayına oy vermediğini pişkince açıklayanların, bu ahlaki yarılması bizim sorunumuz değilse de yeni bir Babacan vakasını Türk siyaseti hak etmemektir. Batık gemiyi ilk terk edenler korsanlardır. Kılıçdaroğlu'nun baba oğul kavgasından nasıl çıkacağı da ayrı bir merak konusudur. Bugünkü muhalefet partilerinin sorunu budur. 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk milletinin demokratik ve şaşmaz tercihidir. Tavrımız nettir, duruşumuz Kuvayi Milliye'dir. Bir kere yükselen baurak bir daha inmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti payidarlığını kouyacaktır.

MAHMUT ABBAS'A TEPKİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, 13 Haziran 2023'te Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret etmiştir. Bu görüşmenin bizi ilgilendiren kısmı Sayın Abbas'ın bazı çarpık ve endişe veren açıklamalarında somutlaşmıştır. Şu sözler Abbas'a ait: 

"Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi, insan hakları meselesi değildir. Bu Çin'in insan hakları ve terörizmle mücadelesidir."

Mahmut Abbas utanmadan bunları söylemiştir. Biz mazlum Filistin davasının her zaman yanında olduk. Sayın Abbas, Uygur Türklerine terörist demek haksızlıktır, cinayettir, rezalettir. Türk milletine iflah olmaz bir saygısızlıktır. Terör Doğu Türkistan'da değil, Kandil'dedir.  Herkesi uyarıyorum, Türk'e kefen biçmenin sonu korkunçtur. Sayın Abbas, terörizmin kanlı yüzünü görmek istiyorsa 17 Haziran 2023 tarihinde Uganda'da bir okula saldırı düzenleyen teröristlere şereflice bakıp ders almayı bilmelidir. Yanlış yerde yanlış üslupla doğru davasını anlatacağını zannediyorsa aldandığını mutlaka görecektir. Kudüs sadece onların değil, bütün Müslümanların kutsal mabedidir. Müdafaa etmek de namus meselemizdir. 

Avrupa'nın göbeğinde teröristlere gösterilen müsamahanın ne demokrasiyle, ne insan haklarıyla ne de insanı mirasla bağdaşır bir tarafının olmadığını muhataplarına duyuruyorum. 

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN HDP KARARI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi kadar Türkiye'nin önemli bir kurumudur. Cumhuriyet Başsavcısının uyarılarını dikkate almayan Anayasa Mahkemesi, yargıyı dikkate almıyor demektir. Onları şiddetle kınıyorum. Kandil kuyruğundan ayrılmaları lazım.

Kaynak: Haber Global TV

Devlet Bahçeli MHP grup toplantısı