MHP Genel Başkanı Bahçeli: NATO müzakereleri sürecinde İsveç'te Kur'an yakılması kuşku vericidir

Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını lanetleyen Bahçeli, "NATO'ya katılım müzakelerinin yapılacağı bir dönemde vuku bulan alçakça eylem kuşku vericidir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklama yaptı. Bahçeli, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını lanetleyerek, "NATO'ya katılım müzakelerinin yapılacağı bir dönemde vuku bulan alçakça eylem kuşku vericidir." ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamarından öne çıkanlar;

Değerli vekiller, saygıdeğer misafirler, bir haftalık aradan sonra tekrar toplanan grubumuzun açılışı münasebeti ile yüksek heyetinizi selamlıyorum.

Mübarek Kurban Bayramı'nda kucaklaşma ile gönüllerimizi mükâfatlandırdık. Bayram tatili süresinde trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara da şifalar diliyorum. Hac ibadetini yapan vatandaşlarımızın sağlıcakla dönmelerini temenni ediyorum.

İslamiyet, cihatı emrederken haksız bir savaşı desteklemekten uzaktır. 9 asır boyunca doğu batı arasındaki diyaloğu dini ve kültürel değerler tayin etmiştir. Batı'da Müslüman denilince akla ilk gelen Türk'ler olmuştur. Allah tektir, ordusu da Türk'tür. Sistematik şekilde ilerletilen islamofobi insani şartlarla bağdaşmadığı gibi insanlığı tehdit etmektedir.

KUR'AN'IN YAKILMASI KUŞKU VERİCİDİR

Kur'an-ı Kerim'in yakılması insanlık değerlerine ihanettir. Namertlik ve soysuzluktur. Bu provokasyonu Irak asıllı provokatörün tek başına yaptığını düşünmek akıllara uzaktır. İsveç'in NATO'ya katılım müzakelerinin yapılacağı bir dönemde vuku bulan alçakça eylem kuşku vericidir. Kur'an-ı Kerim bir kağıt parçası değildir. Allah'ın yer yüzüne indirilmiş nurudur. Tüm dünya ateşe verilse bile ilahi hükümlerin tutuşması mümkün değildir. Kur'an yakan kendini yakmıştır. Kur'an yakan cehennemin dibini boylamıştır. Türk milleti her zaman inançlara saygılı davranmıştır. İsveç'te inanç hassasiyetletlerimizi kaşıyan elleri lanetliyorum. İsveç Büyükelçiliği önüne siyah çelenk koyan ülkü ocaklarını huzurlarınızda tebrik ediyorum. 

Bugün dünyada 8 milyar insan yaşamaktadır. Bu 8 milyar farklı dünya demektir. Bizim özellikle insanlığı bilen her insanımıza gönlümüz de kapımız da sonunda kadar açıktır. İnsanı ihmal edersek aldanmak mukadder olacaktır. Bir dava insanı her şeyde önce insandır, sonra ülkücüdür.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KULLANIMINA GİRMEKTEN GOCUNMAYAN PARTİLERE SİYASETTE YER OLMAMALIDIR

Siyasi partilerin mevcut durumlarını gözden geçirmelerinde ve teyit etmelerinde yarar vardır. Siyasi partiler demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. İşleyişi Anayasa'da belirtilen esaslara aykırı olamaz. 69. madde de bu esasları içerir. Aykırılık halinde temelli kapatma hükmüne yer verilmiştir. Anayasa'nın maddesidir çok nettir. Türk siyasetinde faal halde bulunan birinci kaynağı Türk milleti, aidiyeti Türkiye'dir. Suç ve suçluyu övmek doğrudan doğruya hukukun konusudur. Devletin ve milletin hak ve çıkarlarını gözetmeyen, terör örgütlerinin ve emperyalistlerin kullanımına girmekten gocunmayan partilere siyasette yer olmamalıdır. Siyasi partiler Anayasa ve kanunlara uymak zorundadır. Teröristlere taziye dilemek suçtur. Bir televizyon kanalında bebek katilini övmek bununla da yetinmeyip hak gaspına uğradığını iddia etmek suçtur. 

 

AYM KANDİL’İN DÜZMECE MAHKEMESİ DEĞİLDİR

 Anayasa Mahkemesi, Kandil’in düzmece mahkemesi değildir, zilletin arka bahçesi değildir, asla olmayacaktır. Eğer adalet suçluyu aklama gayesi güderse orada adalet batmış demektir. Dış işgal cephesine omuz vermek selam çakmak hiçbir partiye bir şey kazandıramayacaktır. Partilerin kumanda odası zalimlerin denetiminde olmamalıdır.

RUSYA'DAKİ WAGNER KRİZİ

Rusya’dan Fransa’ya İsveç’ten Belçika’ya kadar karmaşık gelişmelere şahit oluyoruz. Rusya’da Wagner’in başını çektiği silahlı kalkışma uzlaşma ile sonuçlanmıştır. İki taraflı oynanan Rus ruleti tansiyonu yükseltmiş nihayetinde eller tetikten çekilmiştir. Her ülkenin huzur içinde var oluşu temel tezimizdir. Türkiye, Rusya’nın içine düştüğü girdap karşısında soğukkanlı davranmıştır.

FRANSA'DAKİ OLAYLAR

Fransa’da bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesi protestolara yol açmıştır. Sokaklar karışmıştır. Dünyanın acilen çözülmesi gereken göç sorunu aslında Fransa’nın içine düştüğü krizin ana yatağı olmuştur. Birikmiş ve bilenmiş getto enerjisi açığa çıkmıştır. Fransa sömürgeci geçmişiyle yüzleşmelidir. Sınır aşan göç olgusu tüm ülkeler için zorlu ve çetin bir sınavdır. Göç sorunu çok nazik bir konudur. İnsaf temelinde bu konuya kafa yorulmalıdır. Göç olgusu elbette siyasetin konusu olmalıdır. Göç konusuyla ilgili proje hazırlamak her babayiğitin harcı değildir. Türkiye bu yükün altından Allah'ın izniyle kalkacaktır. Türkiye’de mülteci veya göçmen değil, adı üstünde geçici koruma statüsünde bulunan sığınmacılar vardır. Bunların sayılarını da 13 milyon olarak açıklamak kuyruklu yalandır. Düzensiz göç ile tavizsiz mücadele devam etmektedir. Suriyeli sığınmacıların ülkelerine güvenli, gönüllü ve onurlu geri dönüşleri bu kapsamdaki siyasetimizin ana fikir ve felsefesidir. Fransa’daki olayların Türkiye’ye sirayet etme ihtimalinden bahsedenlerin, Bursa’nın Mudanya ve Kocaeli’nin Dilovası ilçelerinde provokasyon çetelesi tutanların, ateşle oynadıklarını, buna izin verilmemesi gerektiğini buradan bildirmek istiyorum. Türkiye’yi tahrik ve taciz kıskacına alıp, iç huzursuzluğa hapsetmek için uğraşanlara müsamaha gösterilmemelidir. Türkiye, Fransa’ya benzemez. Türkiye onun bunun kirli emeliyle kaosa çekilemez. Herkes aklını başına alsın. Devlet ve vatan üstünde yazı yazdırmayız, kazı kazdırmayız, yabancı istihbarat örgütlerine piyonluk yapanlara göz açtırmayız. Göç konusunu asıl bağlamından koparmak ülkemize yapılacak en dehşet verici kötülüktür. Fransa'daki sancılı gelişmelerin sukunete kavuşması temennimdir.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİK SÜRECİ

İsveç'in NATO'ya üye olma süreci oldukça gelgitlidir. İsveç hükümetinin terörle mücadele yasasında yaptığı değişiklik yürürlüğe girmesine rağmen Türkiye'nin teslim edilmesini talep ettiği FETÖ'cüler hala iade edilmemiştir. Türk milleti İsveç'in şu hal ve görüntüsüyle NATO'ya girmesine sıcak bakmamaktadır.

Memur ve emeklilerimize yapılacak iyileştirme ve zamları sonuna kadar destekleyeceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP Grup Toplantısı