MHP Genel Başkanı Bahçeli: NATO ile doğmadık, NATO ile ölmeyiz

Devlet Bahçeli Gündem haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesinin HDP'yi kapatma davasını seçim sonrasına bırakacak olmasına tepki gösterdi. Bahçeli, NATO ile ilgiliyse "Türkiye'nin NATO üyeliğini tartışmaya açmak isteyenler buyursun açsınlar. NATO ile doğmadık, NATO ile ölmeyiz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. 

Bahçeli'nin açıklamaları;

 Milletine yabacılaşmış, tarihine sırt çevirmiş bir zevatın bağımsızlığı hakkıyla savunması eşyanın tabiatına aykırıdır. Tarih pek çok konuda üst üste tekrar etmektedir. Medeniyetler ve milletler mücadelesi sürdükçe ders alınsa bile tarihin tekerrürü kaçınılmazdır. 1918'den 1923 varıncaya kadar katlanılan her çile, her zorluk, kadınından erkeğine herkesi aynı kader, aynı kararlılıkla bir araya getirmiştir. 

Adım adım 2023'e yürüyor geçmişten ilham alıyoruz. 1918'den 1923'e kadar geçen tarih serüvenü, FETÖ darbe teşebbüsünden bugüne kadar benzerleri yaşanmıştır. 16 Nisan 2017 oylamasıyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, 2. demokratik atılım olmuştur. 16 Nisan halk oylaması, Türk milletinin kendi geleceğine, kararına aracısız sahip çıkmayı belgelemiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden iliklerine kadar korku duyan iç ve dış mihrakların oyunları sahnelenmiştir. Yönetim sistemindeki reform, iç ve dış işgalcileri korkutmakla kalmamış yeni arayışlara itmiştir. Zillet ittifakı sırtını zalimlere dayamıştır. Cumhur İttifakı ise kendini Türk milletine adamıştır. 

Dünya çapında hiçbir muhalefet partisi Türkiye’deki muhalefet partileri gibi savruk, sefil ve acınası hale düşmemiştir. Muhalefet çok ciddi bir güvenlik sorunudur. PKK, zillet ittifakına açık şekilde destek veriyor.

HDP'YE KAPATMA DAVASI

Anayasa Mahkemesinin HDP'nin talebiyle kapatılma davasını seçim sonrasına bırakacak olması adalet ilkelerine tamamıyla aykırıdır. Anayasa Mahkemesi, şehit kanlarını da seçim sonrasına bırakacak mıdır? HDP'nin isteğiyle Anayasa Mahkemesinin davayı sulandırması kabul edilebilir değildir. HDP kapatılmalıdır. Hem de vakit kaybetmeksizin. Bu bölücü ve terör yatağı kurutulmalı, hukuken defteri dürülmeli, kapısına kilit asılmalıdır. Anayasa Mahkemesinin zamana oynama teşebbüsü terör örgütünün değirmenine su taşımaktadır. 

Türkün ekmeğini yiyip gavurun kılıcını sallayanları Türk milleti asla affetmeyecektir.

ECONOMIST'E SEÇİM KAPAĞI TEPKİSİ

Seçim yaklaştıkça zehirli yılanlar bir bir deliklerinden çıkıyor. İngiliz The Economist dergisi Türkiye'deki seçimin kana bulanacağını söylemiştir. 

 Biden, muhalifleri açıkça destekleyerek Sayın Erdoğan'ın darbeyle değil seçimle devrilmesi gerektiğini ima etmiştir. Cumhurbaşkanımıza bedel ödetmeye çalışan 85 milyon Türk vatandaşını karşısında bulacaktır. İşte meydan, kendine güvenen gelsin. 2023 seçiminde zillete yardım ve yataklık yapanlara karşı çıkacağız. Pusuya yatanları ezip geçeceğiz. ABD, Türkiye'deki seçimleri zillet ittifakı aracılığıyla karıştırmak peşindedir.

İSVEÇ'E ÇOK SERT TEPKİ

İsveç'te cumartesi günü bir sapık, manyak, şeytan piyonu, yüce kitabımızı yakmıştır. Bu azgın provokasyona ifade ve düşünce özgürlüğü diyenler suç ortağıdır. Rasmus Paludan isimli alçağın eline çakmak tutuşturup Kuran'ı yaktıran çok sinsi bir planın parçalarıdır. Lanetlediğimiz bu eylemin sonuçlarının öngörülmemesi baştan sona akıl dışıdır. MHP, kitabımıza el uzatan kim olursa olsun hem bu dünyada hem de Mahkeme-i Kübra'da hesaplaşacak bunlara asla taviz vermeyecektir.

Geçtiğimiz günlerde İsveç'te terör örgütünün eylemlerinde sabırları zorlayan bir tavır gözlenmiştir. İsveç ve Finlandiya'nın teröre desteğinin azalmasını bırakın arttığı oratadadır. Türkiye'nin NATO'dan dışlanmasına destek vermektir. İki ihtimal de ırkıçı, demokrasi karşıtıdır. Bu Türkiye'ye değil Türk İslam dünyasına karşı yapılmıştır. Bu İsveç'in NATO üyeliği suya yazı yazılmış gibidir. Türkiye'nin NATO üyeliğini tartışmaya açmak isteyenler buyursun açsınlar. NATO ile doğmadık, NATO ile ölmeyiz. 

14 MAYIS 2023 SEÇİMLERİ

Adayımız belli kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar aday olamayacağını iddia edenler hukuk cahili, dış tazyik ve destekli ayak takımıdır. Aynı şekilde 14 Mayıs tarihi dikkate alındığında, 31 Mart 2022 tarihinde kabul edilip 6 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 7393 sayılı Kanun ile seçim kanunlarında yapılan değişikliklerin seçimlerde geçerli olamayacağını açıklayanlar demokrasi kaçkını, hukuk tanımaz kifayetsizlerdir. Seçim kanunlarında geçen yıl yaptığımız değişiklikler 14 Mayıs 2023 tarihinde geçerlidir. Gördüğümüz kadarıyla 'zillet ittifakı' çok tehlikeli sularda kulaç atmaya devam etmektedir. Seçim 14 Mayıs'ta ancak 6'lı masa hala aday çıkarmadı.

İP Başkanı'na silahlara veda sözlerini kullandıran hangi mihraklardır? Zillet ittifakı, İP Başkanı eliyle PKK'yla mütareke mesajı vermiştir. MHP’ye ihanetin tarla kurultaylarının, imza kampanyalarının nedeni sanıyorum çok daha netleşmiştir. Biz biliyorduk bununla birlikte herkes de görmüştür. Silahlara veda mesajını düşünüp tavır geliştirmesi gerekenler bir zamanlar yan yana olduğumuz kişilerdir. İYİ Parti Başkanı silahlara değil siyasete veda edeceği günlere önünde sonunda ulaşacaktır.

Devlet Bahçeli MHP Grup Toplantısı