MHP'den ihraç edilen eski milletvekili Sinan Oğan: Cumhurbaşkanı adayı olabilirim

MHP'den ihraç edilen eski milletvekili Sinan Oğan: Cumhurbaşkanı adayı olabilirim

MHP'den ihraç edilen eski milletvekili Sinan Oğan, katıldığı programda cumhurbaşkanlığı seçimlerinin zamanında yapılması halinde aday olabileceğini açıkladı. Oğan, bir gün MHP'nin başına geçmek istediğini de sözlerine ekledi.

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, CTT TV'de Korcan Karar ile 60 Dakika programında soruları yanıtladı. Program sunucusu Korcan Karar'ın "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Erdoğan'ın muhtemel rakipleri kimler olabilir?" sorusuna yanıt veren Oğan, "Seçimler eğer zamanında yapılacaksa şu an muhtemel rakiplerinden birisiyle konuşuyorsunuz. Onu söyleyebilirim" dedi. 

"DÜNYADA İKİ ÖNEMLİ RÜZGAR VAR"

Sunucunun "Bunu biraz daha açar mısınız? Çok da iddialı söylediniz" sözlerine da yanıt veren Oğan, "Türkiye'de nüfusun önemli bir kısmı genç nüfustan oluşuyor. Türk halkının büyük bir kısmı milliyetçi duygularla yoğrulmuş. Dünyada iki önemli rüzgar var. Bir; genç liderleri dünya artık iş başına getiriyor. İnsanlar artık koşturan, koşan, çalışan, dünyayı okuyabilen genç lider istiyor. İkincisi; artık milliyetçi, vatanını milletini seven liderlere ihtiyaç var" diye konuştu.

MHP'NİN BAŞINA GEÇMEK İSTİYOR 

Sinan Oğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"O sebeple bu şartları kendisinde gören bir siyasetçi olarak Türkiye'yi yönetme sevdasında olan bir siyasetçi olarak elbette ki bu hakkı kendimizde görüyoruz. Bununla ilgili çalışmamızı sürdürüyoruz. Ve inşallah günü zamanı geldiğinde de bunu hep beraber göreceğiz. Arkamda Türk milleti ve Türk milliyetçileri."

"MHP benim baba ocağımdır" diyen Oğan, bir gün MHP'nin yönetimine geçerek, Türk milliyetçilerini de yönetmek istediğini söyledi.

SİNAN OĞAN KİMDİR?

Sinan Oğan, 1 Eylül 1967'de Iğdır'da doğdu. Sinan Oğan'ın babasının adı Adil, annesin adı de Kıymet'tir. Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını, aynı üniversitenin bankacılık bölümünde yapan Sinan Oğan, doktorasını Moskova Uluslararası İlişkiler Üniversitesi (MGIMO) Siyaset Bilimi Bölümünde yaptı. 

Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. TİKA Azerbaycan Temsilciliği de yapan Sinan Oğan, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı görevini yürüttü. Türkiye Stratejik Analizler Merkezi'ni (TÜRKSAM) kuran Sinan Oğan, burada da başkanlık görevinde bulundu. Oğan'ın yayınlanmış 3 kitabı ve 500'den fazla makalesi bulunmaktadır. Milliyet gazetesi "Sosyal Bilimler", Marmara Üniversitesi "Akademik Üstün Başarı" ve Ekoavrasya Derneği "Türk Dünyasına Hizmet" ödüllerinin sahibidir. Azerbaycan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı tarafından "Devlet Nişanı" tarafından ile taltif edilmiştir.

Çok iyi düzeyde Rusça, iyi düzeyde İngilizce bilen Sinan Oğan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MHP Sinan Oğan