MHP'den, CHP'li Özgür Özel'in Bahçeli'ye yönelik sözlerine tepki

MHP'den, CHP'li Özgür Özel'in Bahçeli'ye yönelik sözlerine tepki

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, CHP'li Özgür Özel'in, MHP lideri Bahçeli'ye yönelik eleştirisine tepki göstererek "Sözde CHP sözcüsünü bir an önce Sayın Genel Başkanımızdan ve camiamızdan özür dilemeye davet ediyorum" dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözlerine cevap verdi. Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Bahçeli'nin dünkü açıklamaları üzerinden Özel'in provakatif söylemler geliştirdiğini savundu. 

Bahçeli'nin prompterinin de bilgisayarının da büyük Türk milletine bağlı olduğunu belirten Büyükataman, şunları ifade etti: 

"Ancak bir kaset kumpası ile Genel Başkanlık koltuğuna oturan Genel Başkanınızın ve onunla beraber siyasi kariyeri yükseltilen senin, göbekten nereye bağlı olduğunuz merak konusudur. 'Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız' sözü üzerinden Sivas katliamında yaşanan acılara gönderme yapıp Genel Başkanımızı katliama teşvikle suçlamak, senin de partinin de arkanızdakilerin de haddi değildir." 

Özel'in açıklamalarını eleştiren Büyükataman, "Sözde CHP sözcüsünü bir an önce Sayın Genel Başkanımızdan ve camiamızdan özür dilemeye davet ediyorum." ifadesini kullandı.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı yazılı açıklamaya işaret eden Özel, kutuplaşma siyasetini yükseltme niyeti olduğunu savundu.

Bahçeli'nin açıklamasındaki "Hiç kimse de Müslüman mahallesinde salyangoz satma küstahlığına, bunu da aklama ve haklı çıkarma kütüklüğüne heves etmemelidir." ifadesine dikkati çeken Özel, "Sivas katliamının olduğu gün Sivas Hakikat Gazetesi bu manşetle çıktı. AK Parti ve MHP'ye çağrıda bulunuyoruz. Bu beyhude işlerle, sadece CHP'yi ve toplumun bir kesimini şeytanlaştırarak, kendinize iktidar devşirme hevesinden vazgeçin. Bu açıklama sebepsizce yapılmadı. Bu cümle özel seçilmiş cümledir. Bu cümle, bize Sivas katliamını, azmettirici slogan cümlesini ifade etmektedir." demişti. 

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir ve Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik eleştirilerine tepki göstererek şunlar söylemişti: 

"Elbette herkesin inanç, ifade, yaşayış ve tercih özgürlüğüne saygı duyulmalıdır. Fakat hiç kimse de Müslüman mahallesinde salyangoz satma küstahlığına, bunu da aklama ve haklı çıkarma kütüklüğüne heves etmemelidir. Asıl nefret dili, asıl ilkel ve çağın gerisinde kalmış üslup aynısıyla sözü edilen baroların ruhuna yuvalanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Diyanet İşleri Başkanı’nın malum ve gündeme gelen, aynı zamanda manevi bir gerçek olan sözlerine aynen iştirak etmektedir. Milletimizin kabul ve inançlarıyla çelişen, bunlara saygısızlık ve sabotaja yeltenenlerin bozguna uğramaktan başka seçenekleri olamayacak. Ankara ve İzmir Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı’nı hedef alması, yüce Allah’ın kelamıyla birlikte dinimize vahim bir saldırıdır."

CHP MHP Özgür Özel