Meteoroloji'den flaş uyarı! Saat 22.00'den sonra şiddetli yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji'den flaş uyarı! Saat 22.00'den sonra şiddetli yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan güncel hava durumu tahminlerine göre, Kuzey Ege Denizi'nde saat 22.00'den sonra kuvvetli fırtına meydana gelecek. Kuzey Ege'den başlayan fırtına, yer yer Ege Denizi genelinde de etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ege Denizi'nde, bu akşam saat 22.00'den itibaren fırtına meydana gelecek. Fırtına uyarısında bulunan Meteoroloji vatandaşları dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı. Fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklar nedeniyle deniz ulaşımında bazı seferlerin aksayabileceği bildirildi. Bu akşam saat 22.00'den sonra etkili olması beklenen fırtınanın 12 Aralık Pazar gününden itibaren etkisini yavaş yavaş kaybetmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava durumu raporundan edinilen bilgilere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Bursa, Yalova, Manisa, Denizli, Uşak, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği öngörülüyor. İzmir'de de çok kuvvetli, gök gürültülü yağış bekleniyor.

Yağışların; sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda ise yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Kıyı Ege'de yerel olmak üzere kuvvetli, Muğla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülmesi de bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kuzey Ege Denizi civarında bulunan vatandaşları hava koşullarının yaratabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı. 

 

 

 

Kaynak: Diğer

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji haberleri son dakika hava durumu haberleri