Meteoroloji'den birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı! Sağanak yağışlar devam edecek...

sağanak yağış Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji'den birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı! Sağanak yağışlar devam edecek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde sağanak yağışların devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji, birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji'den alınan güncel verilere göre, yurt genelinde etkili olan sağanak yağışların etkisini sürdürmesi bekleniyor. 

Birçok il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımlayan Meteoroloji, 22 Haziran Çarşamba günü için,  Giresun, Gümüşhane,  Trabzon, Bayburt illerine 'sarı kodlu' uyarı verildi. Rize, Artvin için 'turuncu kodlu' uyarı verildi.

23 Haziran Perşembe günü de Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Trabzon, Bayburt, Ardahan illeri için 'sarı kodlu' uyarı verildi. Artvin, Rize için de 'turuncu kodlu' uyarı verildi.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Edirne, Tekirdağ, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon'un doğusu, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacak, doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak.

Genellikle mevsim normalleri civarında olan sıcaklıklar, doğu kesimlerde mevsim normalleri altında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İstanbul: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı kesimleri çok bulutlu 28

İzmir: Az bulutlu ve açık 34

Adana: Parçalı ve az bulutlu 34

Antalya: Az bulutlu ve açık 35

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 26

Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 34

 


 

Kaynak: Haber Global TV

MGM Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağış