Meteoroloji uyardı: Yoğun kar yağışı geliyor

Şırnak Meteoroloji Genel Müdürlüğü Gündem haberleri
Meteoroloji uyardı: Yoğun kar yağışı geliyor

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Şırnak’ın doğusunun yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı beklendiğini duyurarak vatandaşlara tedbirli olmaları yönünde uyarı yaptı.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Şırnak için kar alarmı verdi. 

Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, son değerlendirmelere göre bugün beklenen yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte Batman, Mardin, Siirt çevreleri ile Şırnak’ın batısında kuvvetli, Şırnak’ın doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi. Genellikle yağmur ve sağanak, bin 500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Şırnak'ın doğusunun yükseklerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiği bildirildi.

Açıklamada ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtına, soba ve baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

ŞIRNAK SAĞANAK YAĞIŞ VE SİSE TESLİM OLDU: SEL SULARI AĞAÇLARI KÖKÜNDE SÖKTÜ

Şırnak'ta sağanak ve sis etkisi devam ediyor. Cudi Dağı bölgesinde sel suları ağaçları kökünden sökerek sürükledi.

Kent, iki gündür devam eden sağanak yağış ve sis bulutlarına teslim oldu. Sağanak yağış nedeni ile yolların kaygan hale gelmesi trafik kazası risklerini artırırken, sis nedeniyle görüş mesafesinin şehir merkezinde yer yer 5 metreye kadar düştüğü yerlerde sürücüler, yollarda kontrollü ilerledi.

Cudi Dağı bölgesinde ise sel suları, dere yatağında metrelerce yükseklikteki ağaçları kökünden sökerek sürükledi.

Yoğun yağış nedeni ile turuncu kategoride bulunan Şırnak’a, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan uyarıda; meteoroloji verilerine göre Şırnak’ta yarın sağanak ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklendiği belirtildi. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği duyuruldu.

 

Kaynak: İHA