Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklığı düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklığı düşüyor

Meteorolojiye göre, hava sıcaklıkları, pazar gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri altına düşecek. Salı gününden itibaren ise sıcaklıkların yeniden yükseleceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinde yağış beklenmiyor ve hava az bulutlu, fakat Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer sis görülebilir. Sıcaklıklar ise yurt genelinde mevsim normallerinde seyrediyor.

 

MARMARA

Marmara Bölgesinde hava az bulutlu, yer yer sis görülebilir. Pazar günü sıcaklık düşüyor bölge geneline yağış geliyor.

EGE

Ege Bölgesinde önümüzdeki üç günlük dönemde yağış beklenmiyor, hava az bulutlu. Sıcaklık İzmir’de 25, Muğla ve Afyon’da 21 derece ölçülüyor.

AKDENİZ

Akdeniz’de de yağış yok, güneş görülüyor. Sıcaklık bölgede 28-29 derecelerde ölçülüyor, pazar pazartesi ise adım adım azalıyor.

İÇ ANADOLU 

İç Anadolu Bölgesinde de az bulutlu bir hava var. Sabah saatlerinde yer yer sis oluşabilir. Sıcaklık Ankara’da 23, Sivas’ta 19 derece.

KARADENİZ

Karadeniz Bölgesinde de güneş görülüyor. Bölgenin batısında yer yer sis görülebilir. Pazar günü orta ve batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor.

DOĞU ANADOLU 

Doğu Anadolu Bölgesi az bulutlu. Bölgenin kuzeyi yer yer sisli-puslu. Sıcaklık Malatya’da 23, Hakkari’de 17 derece.

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde üç günlük dönemde güneş görülüyor. Sıcaklık Gaziantep ile Diyarbakır’da 26, Şanlıurfa’da 28 derece ölçülüyor.

PAZAR

Meteoroloji tahminlerine göre hava sıcaklıkları kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altına düşecek. Yurdun kuzey kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Ege ve İç Anadolu’nun batısında hava çok bulutluyken diğer yerlerde az bulutlu olması bekleniyor.

 

Kaynak: Diğer

meteoroloji MGM sağanak yağış hava durumu son dakika Kuvvetli Sağanak Yağış hava sıcaklığı sıcaklık