Meteoroloji uyardı: Devam edecek

Meteoroloji uyardı: Devam edecek

Meteoroloji'den İstanbul başta olmak üzere yurt genelini ilgilendiren sağanak yağış uyarısı geldi. Buna göre İstanbul'u salı, çarşamba ve perşembe günleri gök gürültülü sağanak yağış bekliyor.

Türkiye hafta sonunu yağışla geçirdi. Sıcaklıklar düştü, aşırı yağış hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre yağışlar devam edecek. Sıcaklıklar hafta içinde mevsim normallerinin altında olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesinden 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı ve önümüzdeki günlere dikkat çekti.

ÇOK SAYIDA KENTE YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, salı günü akşam saatlerine kadar Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak.

İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz'de Toroslar ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova çevreleri ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı: Devam edecek - Resim : 1

İSTANBUL'DA YAĞIŞ NE ZAMAN BİTECEK?

Buna göre salı, çarşamba ve perşembe günleri İstanbul'u gök gürültülü sağanak yağış bekliyor. Yağışlar cuma ve cumartesi günleri ise son buluyor. İstanbul'da bu hafta sıcaklık 24-29 dereceleri arasında öngörülüyor.

Salı, çarşamba ve perşembe günleri İstanbul'un yanı sıra Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde de gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

ANKARA'DA SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Ankara'da da sağanak geçişleri olacak. Perşembe'ye kadar hafif kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak var sıcaklıklar oldukça düşük mevsim normallerinin altında 24-25 derecelerde.

İZMİR'DE YAĞIŞ YOK

İzmir'de ise parçalı az bulutlu bir hava görülecek. Sıcaklık 30-31 derece civarında seyredecek.


meteoroloji İstanbul