Meteoroloji uyardı: Bahar havası bitiyor, kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji uyardı: Bahar havası bitiyor, kar yağışı geliyor

İstanbul'da bir süredir hakimiyetini sürdüren bahar havası önümüzdeki hafta sona erecek. Çarşamba günü kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

Bir süredir bir sıcak bir soğuk seyreden, son birkaç gündür de bahar havası gözlemlenen İstanbul'da önümüzdeki hafta ortası kar bekleniyor. Kara kışın sert yüzünü iyiden iyiye göstermeye başladığı kentte, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre önümüzdeki çarşamba günü kar yağışı bekleniyor. 

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen "Bugün İstanbul için baharın son günü, 7 gün yağış var. Çarşamba günü İstanbul'da yükseklerde karla karışık yağmur olabilir" dedi. 

BU GECE SAATLERİNDEN İTİBAREN KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji, bu gece saatlerinde Trakya'da başlayacak yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve İstanbul'da yerel olarak kuvvetli olacağını duyurdu. Sağanak yağışlar yurt genelinde etkisini sürdürecek.

YÜKSEK KESİMLERDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR OLABİLİR

İstanbullular için kar müjdesi de veren Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün İstanbul'da yağmur yok, yarın akşamdan itibaren 1 hafta yağış olacak. Çarşamba günü İstanbul'da yükseklerde karla karışık yağmur olabilir" dedi.

BİR HAFTA YAĞIŞ OLACAK

Şen: "Sıcaklık 18-19 dereceden salı akşamından itibaren 7-8 dereceye kadar düşer. Yarın akşamdan itibaren 1 hafta yağış olacak. Çarşamba günü yükseklerde karla karışık yağmur olabilir. Şehir içinde yok." dedi.

 

 

Kaynak: Diğer

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji haberleri Meteoroloji son dakika haberleri