Meteoroloji duyurdu! Hafta sonu yurt genelinde sıcaklıklar artacak

İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji duyurdu! Hafta sonu yurt genelinde sıcaklıklar  artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları yarından itibaren yurt genelinde artacak. Mega kent İstanbul'da da sıcaklıklar hafta sonu mevsim normallerine dönecek. Soğuk hava kısa süreliğine de olsa etkisini kaybedecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren artmaya başlayacağı ve hafta sonu mevsim normalleri civarı ve yer yer biraz üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

HAFTA SONU YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Cuma, cumartesi ve pazar günleri yağış beklenmiyor. Pazartesi ve salı günü kuzey kesimlerde sağanak yağış öngörülüyor.

Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere, sis ve pus beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İSTANBUL'DA SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNE YÜKSELECEK

İstanbul'da sıcaklığın yarından itibaren mevsim normallerine yükseleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren artmaya başlayacağı öngörülüyor.

Sıcaklığın hafta sonu mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Pazartesi ve salı günleri kuzey kesimlerde sağanağın etkili olacağı, bölge genelinde ise sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi öngörülüyor.

 

 

Kaynak: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji hava tahmin raporu İstanbul hava durumu