Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Don, buzlanma ve fırtına... Dondurucu soğuklar gitmiyor

İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Don, buzlanma ve fırtına... Dondurucu soğuklar gitmiyor

Beyaz örtüyle kaplanan İstanbul'da kar yağışının salı gününe kadar devam etmesi beklenirken bugün havanın açması ile İstanbul'da don ve buzlanma yaşanacak. Öte yandan; Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde azalmaya devam ederek, ülke genelinde mevsim normalleri altında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esecek.

Buzlanma ve don olayına karşı uyaran Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle:

''Yoğun kar yağışına, buzlanma ve don olayına, rüzgar ve fırtınaya Dikkat! Hava sıcaklığı: Kuzey, iç ve batı kesimlerde azalmaya devam edeceği ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır!

Bu sabah ve özellikle gece saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır!''

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL?

Öte yandan İstanbul'da bugün sıcaklık -2 derece civarında seyredecek. Kar yağışı ve rüzgar gün içerisinde hafifleyecek. Gece havanın açması ile ilde buzlanma olacak. Gece saatlerinde sıcaklık -5 dereceye kadar inecek. 

meteoroloji