Meteoroloji'den kritik uyarı: Metrekareye 100 kilo yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji'den kritik uyarı: Metrekareye 100 kilo yağış bekleniyor

Meteoroloji, özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya'da yağışların metrekare başına 100 kilogram seviyesinde olacağını duyurdu. Öte yandan yağışlı hava, üç gün boyunca etkili olmaya devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  kuvvetli yağışlara karşı uyarılarda bulundu.

METREKAREYE 100 KİLO YAĞIŞ 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan hava durumu tahminlerine göre;

* Bugün İstanbul ve yurdun birçok ilinde etkisini gösteren yağışlı hava, önümüzdeki üç boyunca devam edecek.

* Kuvvetli yağışın metrekare başına 100 kilogramı bulacak. 

* Sıcaklıklar ise mevsim normallerinin biraz altında seyredecek. 

*Kuzey, iç ve batı kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Adana, Mersin, Osmaniye, K. Maraş'ın batısı, Hatay kıyıları, Eskişehir, Ankara'nın kuzeybatı çevreleri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

*Yağışların sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul ile zamanla Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya'da kuvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul ile zamanla Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya'da kuvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

meteoroloji kritik uyarı gök gürültülü sağanak yağış