Meteoroloji'den İstanbul ve 5 il için 'turuncu' uyarı

Meteoroloji'den İstanbul ve 5 il için 'turuncu' uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın (5 Nisan) için hava durumu tahmini raporunda İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir için 'turuncu' uyarı verdi.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 6 il için yağış ve fırtına uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kuvvetli fırtına beklendiğini belirtip yarın sabah 06.00'dan salı günü 21.00'e kadar geçerli olmak üzere 'turuncu uyarı' yayınladı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: "Kuzey ve Kuzeybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbiri olunmalıdır."

Yarın için turuncu uyarı verilen iller arasında İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir yer aldı.

Meteoroloji'den İstanbul ve 5 il için 'turuncu' uyarı - Resim : 1

TURUNCU UYARI NEDİR?

Turuncu uyarı için Meteoroloji'nin sitesinde "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." tanımı yer alıyor. 

meteoroloji hava durumu