Meteoroloji 23 Ekim son hava durumu tahmini ve uyarılar: Kar ve soğuk hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji 23 Ekim son hava durumu tahmini ve uyarılar: Kar ve soğuk hava geliyor

Hava sıcaklıklarının yarından itibaren hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Bugün yurt genelinde yağış beklenmezken, yarından itibaren kuzey ve kuzey doğu kesimlerde sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Marmara için ayrıca zirai don uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurt genelinde yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerin az bulutlu ve açık, zamanla Trakya, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BALKANLAR ÜZERİNDEN SOĞUK HAVA

Öte yandan, yarın sabah saatlerden itibaren yurdun kuzey ve iç kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından başlayarak kuzey ve iç kesimlerde 6 ila 10 derece düşmesi ve önümüzdeki hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji 23 Ekim son hava durumu tahmini ve uyarılar: Kar ve soğuk hava geliyor - Resim : 1

KAR YAĞIŞI GELİYOR

Yarın Marmara'da, yarın, pazartesi ve salı günleri ise genellikle Karadeniz, İç Anadolu'nun ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile doğusunda görülmesi beklenen yağışların Karadeniz kıyı kesimindeki kuvvetli yağmur ve sağanak, Pazartesi ve Salı günleri ise Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

MARMARA İÇİN ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden itibaren hafta ortasına kadar bölgede soğuk ve yağışlı sistemin etkili olacağı belirtildi. Açıklamada, "Etkili olacak olan soğuk ve yağışlı sisteme bağlı olarak, pazar gününü pazartesiye bağlayan gece Marmara Bölgesi’nde zirai don tehlikesi riskinden dolayı başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz ile ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji 23 Ekim son hava durumu tahmini ve uyarılar: Kar ve soğuk hava geliyor - Resim : 2

Meteoroloji 23 Ekim son hava durumu tahmini ve uyarılar: Kar ve soğuk hava geliyor - Resim : 3

 

 

Kaynak: Haber Global TV

meteoroloji kar yağışı soğuk hava Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu