Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajları

Kemal Kılıçdaroğlu İbrahim Kalın
Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajları

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatının ardından siyaset dünyasından çok sayıda başsağlığı mesajı geldi.

TBMM Başkanı Başkanı Mustafa Şentop, tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında hayatını kaybeden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajı yayımladı. Şentop, "Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine rahmet, başta eşi Berna Yılmaz hanımefendi olmak üzere tüm kederli ailesine başsağlığı ve sabır dilerim" dedi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mesut Yılnmaz'ın vefatıyla ilgili, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz'ın vefat ettiği haberini derin üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhum Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefatına ilişkin, "Eski Başbakanlarımızdan, değerli siyaset ve devlet adamı Mesut Yılmaz’ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" mesajını paylaştı. 

AKŞENER: ÜLKEMİZ ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

İYİ Parti lideri Merak Akşener, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin yetiştirdiği kıymetli devlet insanı, Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz’ı kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz önemli bir değerini kaybetti... Merhuma Allah’tan rahmet, değerli eşine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun..." dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, "Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Twitter'dan başsağlığı mesajı yayınladı: "Eski Başbakanlardan Sayın Mesut Yılmaz’ın vefatını derin bir üzüntü İle öğrenmiş bulunuyorum. Türkiye’ye katkılarının yanı sıra Kıbrıs konusunda haklarımızın korunması için önemli hizmetler veren Yılmaz’a Alllah’tan rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada "Bir süredir tedavi gören ve durumunu yakından takip ettiğimiz Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz’ı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum" dedi. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, başsağlığı mesajında şunları kaydetti; "Eski Başbakanlarımızdan ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve yakınlarının başı sağolsun. Mekanı cennet olsun."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taziye mesajında, "Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Hayatını kaybeden eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet; yakınlarına, sabır ve baş sağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun." mesajını paylaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Eski Dışişleri Bakanımız ve Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz’ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Mesut Yılmaz'ın ülkenin demokratikleşmesi, Avrupa Birliği'ne girmesi ve turizm konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirterek, ailesine ve tüm halka başsağlığı diledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Mesut Yılmaz'ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Çok da iyi bir Galatasaraylıydı. Çok iyi bir dostumdu. Son derece üzgünüm" dedi.

İş insanı Abdurrahim Albayrak, Mesut Yılmaz'ın, oğlu Yavuz'un ölümünün ardından büyük üzüntü yaşadığını ifade ederek "Mesut Bey rahmetli Yavuz'un ölümünden sonra kendi de yaşamak istemedi" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Mesut Yılmaz başsağlığı