Mersin'de yaklaşık 8 bin kişi orucunu birlikte açtı

Mersin Ramazan Ayı Gündem haberleri
Mersin'de yaklaşık 8 bin kişi orucunu birlikte açtı

Mersin Erdemli’de yaklaşık 8 bin kişi, Erdemli Belediyesi tarafından sahil kenarında kurulan iftar sofrasında buluştu.

Mersin'de Erdemli Belediyesi tarafından 2 yıl aradan sonra Covid-19 pandemisinin bitme aşamasına gelmesi nedeniyle geleneksel iftar programı düzenlendi. Sahil kenarında bulunan Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’na kurulan iftar sofrasına yaklaşık 8 bin kişi konuk oldu. İftar öncesinde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Programda Kur’an-ı Kerim okunarak, binlerce kişi aynı anda dua edip oruçlarını açtı.

Mersin'de yaklaşık 8 bin kişi orucunu birlikte açtı - Resim : 1

Ramazan ayında 11 noktada iftar programı düzenlendiğini ve bu ayda gönüllerin bir olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Vatandaşlarımızı iftar sofrasında buluşturmaya gayret ettik. Erdemli merkez olmak beldeden mahalleye dönüşen yerlerimizde de binlerce insanımızı bir araya getirerek Ramazan’ın manevi hazzını onlara tattırmaya çalıştık. Ramazan’ın güzelliğini Erdemli’de insanlarımızla yaşayalım istedik. İnsanlarımız da gerçekten pandemiden dolayı bir araya gelmeyi de özlemişler ki binlerce insanımız iftar soframızı şereflendirdi. Erdemli birlik, beraberlik olunca, milli ve manevi hassasiyeti olunca insanlarımızın duyguları doruk noktada. Bu manevi iklimde tabii gönüllerimiz bir, kalbimiz bir, yüreğimiz bir. Erdemli’de insanlarımızın kalbi vatan millet, devlet, din olunca birlikte atıyor. Dolayısıyla birlikte atan kalplerin bir olması da ayrı bir manevi haz diye düşünüyorum” dedi.

Mersin'de yaklaşık 8 bin kişi orucunu birlikte açtı - Resim : 2

İftar programına katılan vatandaşlar, pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra bu şekilde bir araya gelmenin güzel olduğunu kaydetti.

 

Kaynak: İHA

Mersin Erdemli iftar sofrası oruç ramazan