Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi! 6 can kaybı, 10'u ağır 27 yaralı

Mersin Valiliği, Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 sürücünün hayatını kaybettiğini, 4 askerin şehit olduğunu, 10 kişinin yaralandığını bildirdi. Olay yerine giden Bakan Akar, açıklamalarda bulundu.

Mut-Karaman yolu Sertavul mevkisinde askerlerin bulunduğu otobüs devrildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Mut ilçesi Sertavul mevkisinde askeri personel taşıyan sivil otobüs henüz tespit edilemeyen bir sebeple tek taraflı trafik kazası yapmış, ilk belirlemelere göre 2 otobüs şoförü ile 4 askerimiz şehit olmuştur. Ağır yaralı 10 askerimiz Mut Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Kaza mahallinde çalışmalar devam etmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Askerlerin, Manisa'dan Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'na gönderildikleri ve KKTC'ye intikal edecekleri öğrenildi.

BAKAN AKAR KAZANIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Bakan Akar'ın açıklamaları:

"Olabildiğinde dikkatli bir şekilde bu intikaller icra edilmekte. Manisa'dan otobüsümüz hareket etti, Afyonkarahisar'da mola verdiler, şoför değişimi yaptılar, yola devam ettiler. Daha sonra Konya'da ikinci kez mola verdiler. Orada benzer şekilde şoför değişimi, dinlenme gerçekleşti. Şu anda konuyla alakalı idari ve adli çalışmalar sürdürülmekte. Olayın tam olarak nasıl olduğunu anlayacağız. İlk bilgilere göre, şofrün her türlü gayreti gösterdiğine dair bilgiler var. Bu bilgiler ifadelerle teyit edilecek. Şoförün frende problem olduğu konusunda herkesi uyardığı, karşı yönden gelen araç olduğunu, manevra yaptığına dair de bilgiler var. Sonunla elim kaza meydana geldi. Burada acımız büyük. Bu kadar önem verdiğimiz halde bu kazanın meydana gelmesi bizi derinden üzmüştür. Şehitlerimizin, şoförlerimizin ailelerine Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. 4'ü yoğun bakımda 27 yaralımız var. Yaralılarımızdan ikisinin boynunda problem var. Birinin kafa ve göz problemi, diğer askerimizin de kafasında problem var. Yoğun bir çalışma sürüyor."

VALİ'DEN ZİYARET

Mersin Valisi Ali İhsan Su, yaralıları tedavi gördükleri Mut Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Su, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın 07.30 civarında meydana geldiğini belirterek, "Asker taşıyan sivil bir otobüs. Muhtemelen fren boşalması gibi görünüyor ama tahkikat devam ediyor. 10 yaralının durumları ağır, tedavileri devam ediyor." dedi.

BAKAN AKAR VE KARA KUVVETLERİ KOMUTANI MERSİN'E GİDİYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e gidiyor.

Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi! 6 can kaybı, 10'u ağır 27 yaralı - Resim : 1

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Mut ilçesi Sertavul mevkiinde askeri personel taşıyan sivil otobüs henüz tespit edilemeyen bir sebeple tek taraflı trafik kazası yapmış olup; ilk belirlemelere göre 1 otobüs şoförü ile 5 askerimiz şehit olmuştur. Ağır yaralı 10 askerimiz Mut Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Kaza mahallinde çalışmalar devam etmektedir. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

KAZA ANINI ANLATTI

Kazayı gören Burak Ata (18), o anları anlattı. Ailesiyle birlikte otomobille yayladan dönerken askerlerin sevk edildiği otobüsleri gördüklerini kaydeden Ata, "Biz 2 otobüsü solladık. Kaza yapan otobüs sol şeritten düz gelirken, bir anda yoldan çıkıp devrildi. İçeriden bağırış sesleri geldi. Camı kırıp, çıkanlar oldu. Babamlar ambulansı aradı. Otobüsün freni nerede boşaldı bilmiyorum. Direkt sol şeride geçip, viraja çarpınca devrildi" dedi.

Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi! 6 can kaybı, 10'u ağır 27 yaralı - Resim : 2

İHA 

son dakika son dakika haber