Mersin ve Hatay'daki orman yangınları kontrol altına alındı: 4 gözaltı var

Mersin ve Hatay'daki orman yangınları kontrol altına alındı: 4 gözaltı var

Mersin'in Aydıncık ve Hatay'ın Hassa ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı. Mersin'deki yangında 1500 hektar alanın zarar gördüğünü açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Enerji nakil hattından kaynaklandığı şüphesiyle 4 kişi gözaltına alındı" dedi.

Mersin'in  Aydıncık ilçesine bağlı Pembecik Mahallesi Şırşır mevkiindeki kızılçam ormanında, perşembe günü sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, dün havadan ve karadan alevlere müdahale etti. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte söndürme çalışmalarına helikopterler de havadan destek vermeye başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgede gelişmeleri takip ediyor. Pakdemirli, Mersin yangınıyla ilgili 4 kişinin de gözaltına alındığını belirterek, şunları ifade etti:

"Yaklaşık 1500 hektar alan bu yangından etkilenmiş durumda. Bir kısmı örtü yangını yani alanın tamamı yandı diyemeyiz ama 1500 hektarda toplamda bir hasar gözlemlenebiliyor. Yangının enerji nakil hattından kaynaklandığı şüphesiyle 4 kişi gözaltına alınmış vaziyette. Soruşturmaları devam ediyor." 

Mersin ve Hatay'daki orman yangınları kontrol altına alındı: 4 gözaltı var - Resim : 1

Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı bağlı Akbez Gazel Uşağı Mahallesi kırsalı Amanos Dağları'ndan önceki gün akşam saatlerinde alevlerin yükseldiğini görenler, durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, birbirine birkaç kilometre mesafede iki noktadaki yangınlara müdahale etti.

3 gündür devam eden yangın söndürme çalışmaları, bugün sabahın ilk ışıklarıyla beraber havadan müdahale ile sürdürüldü. Sarp ve dik yamaçların bulunduğu bölgeye ulaşmakta zorlanan ekipler, iş makineleriyle yol açtı. Amanos Dağları'ndaki dumanların azaldığı görüldü.

Mersin'de açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hassa'daki yangının kontrol altına alındığını, 200 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi. 

Kaynak: AA

Mersin aydıncık Hatay hassa amanos dağları yangın