Meral Akşener: İstanbul Sözleşmesi'nin yanındayız

Meral Akşener: İstanbul Sözleşmesi'nin yanındayız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tartışmalara neden olan İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili olarak "İstanbul Sözleşmesi'nin yanındayız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kadın gazetecilerle video konferans yöntemiyle bir görüşme yaptı. Görüşmede Haber Global Ankara Temsilcisi Tuba Atav da yer aldı. 

Görüşmenin gündeminde Pınar Gültekin cinayeti ve İstanbul Sözleşmesi'nin olduğunu aktaran Atav, Akşener'in, kadın ve erkeği eşit konuma getirmeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi'nin tamamen yanında olduklarını söylediğini aktardı.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI VE DAVET

Ayasofya açılışını hükümetin kutuplaştırma yaratmak için gündeme getirdi. Z kuşağının başka öncelikleri var, ekonomi eğitim gibi. O nedenle bu konuda istedikleri kutuplaşmayı başaramadılar. 

Ali Erbaş beni aradı Ayasofya'ya davet etti, yakın korumamda koronavirüs çıktı, Bilim Kurulu'na danışacağım ama büyük ihtimalle gitmem söz konusu olmayacak. 

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Seçime yönelik bir altyapı hazırlığında olduklarını görüyorum ama tarihini söyleyemem.

TÜRK TARİH KURUMU BAŞKANI'NIN İSTİFASI

İstifa faydalı bir hareket ancak bunu kendi inisiyitafiyle yapmış olamaz. Hükümet bu kişi üzerinden bir test yapmıştır ancak olan bu kişiye olmuştur.

Meral Akşener iyi parti İstanbul Sözleşmesi