Meral Akşener'in 16 yaşındaki fotoğrafı yeniden gündem oldu!

Meral Akşener'in 16 yaşındaki fotoğrafı yeniden gündem oldu!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Aralık günü sosyal medya hesabından 1972 yılına ait gençlik fotoğrafını "#tbt" etiketiyle paylaştı. O fotoğraf yeniden sosyal medyada gündem oldu. İşte o fotoğrafın hikayesi...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in  24 Aralık günü  sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gençlik fotoğrafını görenler gözlerine inanamadı. Bugün 64 yaşında olan liderin 16 yaşındaki fotoğrafı onbinlerce beğeni almıştı. 

Akşener, Instagram üzerinden paylaştığı gençlik fotoğrafının altına, "1972- Bursa Öğretmen Okulu. Bütün eğitim hayatım parasız yatılı okuyarak geçti... Bugün de beni okutarak; bir akademisyen, bakan, 27 yıllık bir siyasetçi yapan milletimizden aldıklarımı geri ödemeye çalışıyorum" notunu düşmüştü. 

Siyah-beyaz fotoğrafta o yıllardaki soyadıyla Meral Gürer, Bursa Kız Öğretmen Lisesi’nin bahçesinde. İki yandan örülmüş uzun saçlarıyla geleceğe gülen gözlerle bakan lise öğrencisi genç kadın, ilerleyen yıllarda milletvekili, içişleri bakanı ve 25 Ekim 2017’den itibaren de kendisinin liderliğinde kurulan İYİ Parti’nin genel başkanı olacaktı.

Meral Akşener'in 16 yaşındaki fotoğrafı yeniden gündem oldu! - Resim : 1

Bu fotoğraf yeniden sosyal medyada gündem oldu. Fotoğrafı yeniden paylaşan sosyal medya kullanıcıları, 64 yaşındaki siyasetçiye övgüler yağdırdı. Ekşisözlük'teki bazı yorumlar şöyle: 

"-Fotoğrafının fotoşopsuz, filtresiz, renksiz olduğu göz önüne alındığında, gayet güzel ve karizmatik bir yüze sahip olduğu su götürmez bir gerçektir.

-Bir an şaka filan sandım ama gerçekten çok güzel bir hanımefendiymiş.

-Hala güzel, hala ülkesine sahip çıkıyor.

-Sayfayı kapattıktan saniyeler sonra tekrar açma ihtiyacı hissettirecek kadar güzel. Güzel bir kadının fotoğrafı. Ne eksik ne fazla.

-Ne kadar güzelmiş. Şimdilerde böyle şahsına münhasır bir güzellik yok. Neredeyse herkes tek bir tornadan çıkmışcasına birbirine benziyor."

FOTOĞRAFIN HİKAYESİ

Akşener, bu fotoğrafın hikayesini şöyle anlatmıştı:  “Bu fotoğrafta 16 yaşındaydım. Bir ceket var üzerimde, okulun verdiği ceket. Bir kazak var üzerimde, okulun verdiği kazak. Bursa Kız Öğretmen Lisesi. Lacivert bir ceket, uçuk mavi bir kazak. Altında bir etek vardı, eteklik yine okulun verdiği. Ayakkabı da yine okulun verdiği bir ayakkabı. Ben memur çocuğuydum, bu kıyafetleri alabilir bir babanın kızıydım. Ama öyle yerlerden çocuklar, kızlar vardı ki, yetiştirme yurdundan arkadaşlarımız vardı. Bizim hepimizi bir bütün haline getiren, kıyafetlerimizle birbirimize hava atmadığımız ve çarşı iznine çıkarken ‘Şunu bana verir misin’ diyebildiğimiz, hepimizin aynı olduğu, zengin fakir ayrımının bulunmadığı, sınava girilmiş bir okul ve oradaki Meral Gürer.

Kaynak: Haber Global TV

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener