Meral Akşener'den Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuştu. Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusu elbette hakkıdır, elbette saygı duyulması gereken bir durum" dedi.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tunceli'nin Pertek İlçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ‘ittifak belirler' şeklindeki açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusu elbette hakkıdır, elbette saygı duyulması gereken bir durum. Ben CHP'nin Genel Başkanı'nın Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair böyle bir tutumunun olmasını saygıyla karşılarım. Burada bir başka partinin genel başkanı olarak söz söyleme hakkını kendimde bulmam. Dolayısıyla o konuda bir yorum yapmamız son derece ayıp olur.

Ben kendimle ilgili konuşabilirim. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı adaylığı kesin olan bir kişi var. Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Aday ilan eden kimdir? Sayın Bahçeli. Şimdi bir şey yapılıyor, düzenli olarak Millet İttifakı’nın adayı kimdir konusu çok merak ediliyor.

İTTİFAK GENİŞLEYECEK Mİ?

İttifaklar konusunda da açıklamalar yapan Akşener, "31 Mart önemli bir projedir. İstanbul ve Ankara’nın alınamaz denilen iki şehrin alındığı bir projedir. Şimdi ne var? Millet ittifakı kaç partiden oluşacak, onu biliyor muyuz? Ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak bilmiyorum. Bu telaşı anlayabilmiş değilim ben. Biz Gelecek Partisi ve Deva Partisi’nin Genel Başkanları aday mıdır değil midir ben bilmiyorum, sonra Belediye Başkanlarımız aday olacak mı bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı