Meral Akşener'den 'Andımız' çıkışı

Meral Akşener'den 'Andımız' çıkışı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Adana Milletvekilimizin başvurusu üzerine Danıştay'ın, Andımız'ın okutulması kararı var. İddia ettiğiniz gibi yerli ve milliyseniz bu kararı da hemen uygulamaya koyun" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. 

 

Akşener'in açıklamaları:

 

"AZERBAYCAN'IN HAKLI DAVALARINDA HER ZAMAN YANLARINDAYIZ"

 

Ermenistan'ın can Azerbaycanımıza yaptığı saldırıda şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Haklı davalarında her zaman yanlarındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz.

 

AYASOFYA KARARI

 

Ayasofya'nın ibadete açılması gündeme geldiğinde İYİ Parti olarak, sağlam adımlar atılması için önerge verdik. AK Parti ve MHP tarafından reddedildi. Saray sözcüsü Batı medyasına açıklamasında, "Ayasofya kararı muhalefet partileriyle birlikte alındı" dedi. Kararı siyaset değil, yargı aldı. Desteğimizi kendilerine ekran koruyucu yapıyorlar. Verdiğimiz önerge bu nedenle önemliydi. Dışarıdan gelebilecek tepkilere ortak dille cevap verebilelim diye verdi. Böylece daha etkili ve güçlü bir karşılık verelim. Devlet değil, çiftlik yönettiklerini sandıkları için gelen tepkilere verebildikleri cevap 'muhalefet de istedi' oldu. Çapları, samimiyetleri işte bu kadar. İYİ Parti, reddettiğiniz o önerge ile ne yapmak istiyormuş anladınız mı? Devlet yönetmek hazırlanmayı gerektiriyormuş. 

 

"ANDIMIZ" ÇIKIŞI

 

Sayın Erdoğan'a çağrı yapmak istiyorum. Adana Milletvekilimiz İsmail Koncuk'un başvurusu üzerine Danıştay'ın, Andımız'ın okutulması kararı var. İddia ettiğiniz gibi yerli ve milliyseniz bu kararı da hemen uygulamaya koyun. 

 

KANAL İSTANBUL ELEŞTİRİSİ

 

Ayasofya Fatih'in emaneti denilirken İstanbul'un da Fatih'in emaneti olduğu unutuluyor. Nedir bu hukuk tanımazlığın. İstanbul'un su kaynaklarınını üçte birini yok edeceksin, farkında mısın? Millete 75 milyar lira diyorsun ama bu dar günlerde aziz milletimizin hazinesinden yüzlerce milyar lirayı bir çılgınlığa heba edeceksin. İhanet ettik dediği İstanbul'a göz göre göre ihanet etmeye devam ediyor. Mesele beton olunca gözünü kulağını dört açan iktidar, mesele insan olunca görmüyor, durmuyor, söylemiyor. 

iyi parti Andımız Ayasofya Meral Akşener