Menülere ''Eko porsiyonlar'' eklendi: ''Az yiyin kardeşim demenin kibar hali gibi''

Gündem haberleri Ramazan Ayı

Restoranlarda yeni bir dönem başladı. Gramajları düşürülmüş menülerle esnaf müşterisini kaybetmemek için bu yola girdi. Peki satışlara nasıl bir etkisi olacak?

Restoranlar fiyatları düşürmek için porsiyonlar azaltıldı. Menülere ''Eko porsiyonlar'' eklendi.

Restoran sektöründe, fiyat artışlarına karşı mücadele etmek amacıyla ekonomik ürün dönemi başladı. Esnaf, müşteri kaybını minimize etmek ve daha uygun fiyatlı seçenekler sunabilmek adına menülerine gramajları düşürülmüş ekonomik ürünleri ekledi.

Örneğin, patlıcan kebabının standart porsiyonu normalde iki şiş içerirken, şimdi tek şişle servis edilmekte ve bu sayede fiyatlar yaklaşık olarak yarı yarıya azalmış duruma indirgenmiş olacak.

Artan fiyatlara ilişkin konuşan ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, "Bizim ana temel ürünümüz et. Et artınca haliyle fiyat da artıyor. Ramazan menülerine de yansıyacak, diğer ürünlere de yansıyacak. Et fiyatlarının bir an önce kontrol altına alınması lazım." ifadelerini kullanmıştı.

''AZ YİYİN KARDEŞİM DEMENİN KİBAR HALİ BU''

Haber Global canlı yayınına katılan Gazeteci Metehan Demir konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''Doymazsak ne olacak? Biraz daha az fiyat verirsek bu durum olacak. O porsiyonlar insanların doymasına göre de hazırlanmıyor sonuçta. Bu porsiyon işin özünde durumu olmayanlar için az para verip az ile doymak isteyenler için gibi görünüyor. Hem de sağlıksız beslenmeyi tetikleyerek ekmeğe yöneltecektir. Eko porsiyon Türkiye'de artan fiyatların kabul edilmesi ve artık az yiyin kardeşim denmesinin kibarca ifadesidir bence'' dedi.