Memur-Sen: Kabul edilebilir bir zam teklifi bekliyoruz

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Türk-İş'in kamu işçileri için uzlaştığı zamla ilgili, "Memur ve işçi paradigmaları farklı. Biz yarın kabul edilebilir bir teklif bekliyoruz" dedi

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, yarın yapılacak olan memurların hükümetle zam görüşmeleri öncesinde önemli açıklamalar yaptı. Yalçın, "İşçi memur sözleşmeleri 1 yıllığına kesişmiş olsa da memur ve işçi paradigmaları farklı. Biz 2020-2021'i görüşmüş olacağız. Türk-İş'in imzaladığı sözleşmeye saygı duyuyoruz. Biz yarın teklifin gelmesini bekliyoruz. 
Biz bu masaya ilişkin kanaatimizin her zaman olumlu olduğunu ifade ettik. Masa, çözüm üretme kapasitesi yüksek bir masa. Bundan önceki 4 toplu sözleşmede çok ciddi kazanımların altına imza atıldı. Ben bu masanın da çözüm kapasitesinin yüksek olduğuna inanıyorum. Memur-Sen'in teklifleri son derece gerçekçi. Kamu-Sen'in de gerçekçi bir teklifle gelmesini umuyorum. 
5 hizmet koluna ilişkin teklifleri kamu işçileri adına birazdan gözden geçireceğiz.
Biz hizmet kollarına ilişkin tekliflerin bir an önce ele alınması gerektiğini söylüyoruz. 
İşçi sendikacılığında 60 gün olan müzakere süreci memurlarda 30 güne sıkıştırılmış durumda. Artık tasnif süreci geride bırakılmalı, direkt müzakere sürecine girilmesi gerekiyor. 657 maddeyle masaya gelmiş durumdayız. Bir kısmı geçen dönemde netleştirilen, bir kısmı da müzakere edilecek olanlar. Çok kısa süreli müzakere süreci çok gerçekçi değil. Hizmet kollarına ilişkin görüşmeleri hızlandırmalıyız." dedi.

Memur Sen memur zammı