Memur maaşları ne zaman ödenecek? İşten çıkarma süresi uzatıldı mı?

Memur maaşları ne zaman ödenecek? İşten çıkarma süresi uzatıldı mı?

Koronavirüsle mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanma sürecinin başlamasıyla birlikte. Vatandaşlar Memur maaşları ne zaman ödenecek? İşten çıkarma süresi uzatıldı mı? Emekli maaşları ne zaman yatacak? sorularını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü açıklamasında bu soruların yanıtını verdi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanacak olan 17 günlük ‘tam kapanma’ saat 19.00 itibariyle başladı. Vatandaşlar Memur maaşları ne zaman ödenecek? İşten çıkarma süresi uzatıldı mı? Emekli maaşları ne zaman yatacak? sorularını merak ediyor.

Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merak edilen soruları MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'ndaki açıklamasında yanıtladı.

İŞTEN ÇIKARMA SÜRESİ UZATILDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan  açıklamasında işten çıkarma süresine ilişkin "1 Haziran'a kadar uzatıyoruz" dedi. 

MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Erdoğa,  "Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliler için 2018 yılında başlatılan bayram ikramiyesi ödemesinin tutarını bin liradan bin 100 liraya yükseltme kararı aldıklarını hatırlarak bu düzenlemenin Meclis’te varılan uzlaşmanın gerçekleştiğini duyurdu.

Öte yandan TBMM Genel Kurulunda, kanun teklifi görüşmelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği emeklilerin bayram ikramiyesinin 1100 liraya çıkarılmasını içeren madde kabul edildi.

 

Emekli maaşları ne zaman yatacak memur maaşları emekli zammı