Medya dünyasının acı kaybı: 58 yaşında hayata veda etti

Gündem haberleri
Medya dünyasının acı kaybı: 58 yaşında hayata veda etti

Ankara basınının tanınan isimlerinden gazeteci Eyüp Ahmet Eskioğlu beynindeki tümör nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Eskioğlu 58 yaşında hayatını kaybetti.

Ankara basınının sevilen ve tanınan isimlerinden deneyimli gazeteci Eyüp Ahmet Eskioğlu 58 yaşında hayatını kaybetti. 

Medyaradar'ın haberine göre, Eskioğlu beynindeki tümör nedeniyle 2 ay önce beyin ameliyatı geçirmişti. Bir süredir hastanede tedavi gören Eskioğlu tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

SOKAK HAYVANLARI BABASIZ KALDI

Eyüp Ahmet Eskioğlu eşi Keriman Eskioğlu ile birlikte son zamanlarda kendisini sokak hayvanlarına adamıştı. Eskioğlu çifti sokak hayvanlarına yaşam alanı sağlamak için Ankara Gölbaşı'nda Pati Paradise'ı kurmuşlardı.

AHMET ESKİOĞLU KİMDİR?

Ahmet Eskioğlu, meslek yaşamına 1985 yılında Yeşilçam'da çeşitli film şirketlerinde yapım ve yönetmen yardımcılığı, tiyatro oyunculuğu ve metin yazarlığı ile başladı. Daha sonra 1989 ve 1994 yılları arasında TRT'de yaklaşık  300 bölüm boyunca çiftçi eğitim programlarında yapımcı, yönetmen, ve metin yazarı olarak yer aldı. 1991 ve 1992'de Türkiye'deki tek işçi tiyatrosunun kurulumu, oyunculuğu ve yönetmenliğinde yaklaşık 250 oyun sergiledi. 1994-2001 arası TGRT'de idari görevinin yanısıra müzik eğlence, haber programı ve canlı yayın yönetmenliği gibi çeşitli alanlarda çalıştı. Eskioğlu ayrıca 1995-1998 arası Kanal 7'ye dışarıdan program yapımcılığı ve yönetmenliği desteği sağladı. Eskioğlu son olarak 2017 yılında TRT'de haber editörlüğü yapmıştı. 2013 yılında gazetecilikte yirminci senesini dolduran ve sürekli basın kartı sahibi olan Eskioğlu, ayrıca Türkiye Yazarlar Birliği ve Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

 

 

 

vefat gazeteci