Yüz yüze eğitimde 3. aşamanın detayları belli oldu

koronavirüs
Yüz yüze eğitimde 3. aşamanın detayları belli oldu

Yüz yüze eğitimde 3. aşamanın detayları MEB tarafından duyuruldu. MEB, yüz yüze eğitime geçecek olan 5. ve 9. sınıflar ile imam hatip ortaokullarının ders saatlerini açıkladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçişler devam ediyor. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ilk etapta okul öncesi ve 1. sınıflar yüz yüze eğitime başlamıştı. İkinci aşamada ise, 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Kasım Pazartesi gününden itibaren 5. ve 9. sınıflarda başlayacak yüz yüze eğitim programının detaylarını ise 81 ile gönderdiği yazıyla paylaştı.

Resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati (2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak. Lise 9. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak.
 
Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber MEB