Maske yasağı bitecek mi? Maske kullanımı bitiyor mu?

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca koronavirüs
Maske yasağı bitecek mi? Maske kullanımı bitiyor mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada koronavirüs yasaklarıyla ilgili yakın zaman önemli gelişmelerin olacağını duyurmuştu. Bu hafta içi yapılması beklenen Bilim Kurulu toplantısı ertelendi. Ertelenen toplantı bugün saat 18.00'de yapılacak. Maske yasağı bitecek mi?

Geçtiğimiz günlerde yapılması planlanan Koronavirüs Bilim Kurulu, 2 Mart tarihine ertelenmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden toplantıya ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu.

Bakan Fahrettin Koca, kurulun yarın salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların gözden geçirilip değerlendirilmesi gündemiyle toplanacağını açıkladı.

SAĞLIK BAKANI KOCA: BEKLENEN AÇIKLAMAYI YARIN YAPACAĞIM

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyeceğini de belirten Bakan Koca, "Yarın saat 18.00'de bir açıklama ile huzurlarınızda olacağım. Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum. Buluşmak üzere." ifadelerine yer verdi.

ANA GÜNDEM 'MASKE ZORUNLULUĞU'

Koronvirüs salgınıyla mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulamaları, bazı ülkelerde kısıtlamaların esnetilmesine sebep olmuştu.

Bunun devamında Türkiye'nin gündeminde de açık alanlarda maske zorunluluğunun sona ermesi yer alıyordu. Böylelikle maske tartışmaları bir yandan devam ederken, tüm gözler de toplantıdan çıkacak kararlara çevrilmiş durumda.

bilim kurulu toplantısı

MASKE HAKKINDA KARARLAR ALINACAK

Geçtiğimz günlerde koronavirüs sürecini açıklayan bir basın toplantısının gerçekleştirileceğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Gelecek hafta bir toplantı yapacağız. Corona virüsle mücadelede geldiğimiz noktayı göreceğiz. O toplantıda maske ve benzeri tedbirler, ne zaman test yapılması gerektiği dahil olmak üzere birçok konu ele alınacak.' sözlerini kullanmıştı.

koronavirüs corona virus Kovid-19 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca