İstanbul'da maske takmayan kadını gözaltına alan polislerle ilgili flaş karar

İstanbul Kadıköy'de maske takmadığı için bir kadına sert müdahalede bulunarak gözaltına alan 2 polis görevden uzaklaştırıldı. Emniyet Genel Müdürü Aktaş da olayla ilgili, "Soruşturmanın çok hızlı sonuçlandırılması talimatını verdim" dedi.

İstanbul Kadıköy'de dün yapılan koronavirüs denetimlerinde maskesi olmayan bir kadına polis müdahale etti. Ceza kesilmek istenen kadın ve polis arasında gerginlik çıktı. Maske takmayan kadın gözaltına alındı. 

Kadının gözaltına alınışı sırasında yaşananları yansıtan görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı. Polisin kadını gözaltına alma şekli tepki çekti.

VALİLİK AÇIKLADI: GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği, kadını gözaltına alan 2 polisin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kadıköy Osmanağa Mahallesi Söğütlü Çeşme Caddesinde 19.08.2020 tarihinde güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan Sağlık İçin Hepimiz İçin COVİD-19 denetlemeleri sırasında R.B isimli kadının, maskesini usulüne uygun şekilde takmadığı görülerek uyarıda bulunulmuştur.

Polis memurlarının uyarısına R.B. hakaret içeren söz ve davranışlarla karşılık vermiş, yapılan ikazlara rağmen bu tutumuna devam etmesi üzerine, gözaltına alınmak istenmiştir. Gözaltına alınma esnasında kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizi çok üzmüştür.

Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce başlatılan soruşturma kapsamında ilgili polis memurları görevden uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir" denildi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKTAŞ: SORUŞTURMANIN ÇOK HIZLI SONUÇLANDIRILMASI TALİMATINI VERDİM

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, "Kadıköy’de yaşanan olayla ilgili tarafların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, devam eden soruşturmanın çok hızlı sonuçlandırılması talimatını verdim. Hassasiyetinizin farkındayız. Biz de aynı hassasiyeti paylaşıyoruz" dedi. 

"ARKAMDAN GELİP BENİ YAKALADI"

Olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada yapan Rana isimli kadın  "Kendilerinin de maskesi yoktu zaten. Bunu söyleyip cezayı itiraz ettiğim için beni karakola götürmek istedi. Reddettim ve olay yerinden uzaklaşırken arkamdan gelip beni yakaladı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber