Masalsı bir yolculuk: Doğu Ekspresi

Yaşam Haberleri Gündem haberleri Kars Ankara
Masalsı bir yolculuk: Doğu Ekspresi

Karın en çok yakıştığı güzergahta bulunan turistik Doğu Ekspresi, 11 Aralık'ta seferlerine başlıyor. Ortalama bir gün süren tren yolculuğu Ankara'dan başlıyor, Erzurum ve Erzincan'daki molalar ile Kars'ta sona eriyor. Biletleri bu yıl 6 bin TL'den satışa sunulan bu masalsı yolculuğa ise talep çok.

Dünyanın en iyi dört rotasından biri olarak gösterilen, biletleri satışa sunulduğu anda tükenen Ankara-Kars hattında sefer yapan turistik Doğu Ekspresi seferlerinde 11 Aralık'ta başlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Ekspresi'nin seyahatseverlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi haline geldiğini belirterek, fiyatlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Masalsı bir yolculuk: Doğu Ekspresi - Resim : 1
Turistik Doğu Ekspresi seferlerine 11 Aralık'ta başlayacak.

FİYATLAR 6 BİN İLE 12 BİN 500 TL ARASINDA

Uraloğlu, "Düşük dönem oda ücreti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 lira olarak uygulanacak. Bireysel satışta en düşük ücret oda ücreti. Bir odada en fazla iki kişi seyahat edebilir ancak buna ilave olarak odalarda 0-6 yaş arasında en fazla 2 adet çocuğun seyahati ücretsiz kapsamında olacak" diye konuştu.

Masalsı bir yolculuk: Doğu Ekspresi - Resim : 2
Trenin kalkış saati Ankara'dan 15.55.

66 BİN 258 YOLCU TAŞINDI

Turistik Doğu Ekspresi Ankara-Kars yönü kalkış saati 15.55, Kars-Ankara kalkış saati 22.20 olarak planlandı. Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde Erzincan'da 164 dakika, Erzurum'da 180 dakikalık duruşla 30 saatlik bir seyahat, Kars-Ankara yönünde İliç ve Divriği'de 180'er dakika, Sivas'ta 230 dakikalık duruşla 34 saat 30 dakikalık bir seyahat programlandı.  Turistik Doğu Ekspresi ile 2019'dan bugüne kadar toplamda 66 bin 258 yolcu taşındığı öğrenildi.

Masalsı bir yolculuk: Doğu Ekspresi - Resim : 3
Turların Kars'taki önemli rotalarından Ani Harabeleri.

2019 yılından beri seyahat acentesi olarak Turistik Doğu Ekspresi turları düzenleyen Tur Operatörü Gökhan Karakurt, rotada genelde fazla değişiklikler yapılmadığını ancak TCDD'nin trenin yol güzergahında mola verilecek yerlerde değişim yapabildiğinin altını çiziyor.

Masalsı bir yolculuk: Doğu Ekspresi - Resim : 4
Trenin son durağı ise Kars. 

FİYATLAR, SEYAHAT ACENTESİNE GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR

Bu durumda da misafirlerine farklı alternatifler sunduklarını kaydeden Karakurt, fiyatlar noktasında da, "Tur fiyatlarının ortalaması turları düzenleyen seyahat acentesinin verdiği hizmet kalitesi, programın içeriği ve gün sayısına göre değişkenlik gösteriyor" diyor.

Masalsı bir yolculuk: Doğu Ekspresi - Resim : 5
Tur operatörü Gökhan Karakurt, seyahat acentesi olarak yaklaşık 4 yıldır Doğu Ekspresi turları düzenliyor.

NOSTALJİK VE KEYİFLİ BİR YOLCULUK

Turlarla ilgili bilgiler vermeye devam eden Karakurt, keyifli bir yolculuk yaşandığını vurguluyor ve ekliyor:

"Bir taraftan nostaljik bir tren yolculuğu yaparken, diğer taraftan sevdiklerinizle unutamayacağınız anılar biriktirebileceğiniz serüvene çıkıyorsunuz. İmkanı olan herkesin hayatında bir kere de olsa bu yolculuğa çıkması gerekir. Katılımcı yorumları olumlu yönde. Tabi burada dikkat edilmesi gereken nokta hizmet aldığınız firmanın sizlere sunmuş olduğu imkanlar ve hizmet kalitesi keyifli bir yolculuk yapmanız" demekte.

Bu turların sadece ulaşımdan ibaret olmadığına da dikkat çeken Karakurt, mola yerlerinde de Kars'ta da ören yerleri, tarihi destinasyonları gezdirdiklerini belirtiyor. Taleplerin şu anda da iyi olduğunu ancak kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte hareketliliğin artmasını da beklediklerini ifade ederek, açıklamalarını noktalıyor.

Masalsı bir yolculuk: Doğu Ekspresi - Resim : 6
Muhabirimiz Sibel Gülersöyler'de Turistik Doğu Ekspresi'ni 2020 yılında deneyimledi.

[email protected]

Kaynak: Web Özel