Marmara Denizi'nde batan gemiyi arama çalışmalarında can salı bulundu!

Haberglobal.com.tr
Ulaştırma Bakanlığı Marmara Denizi Gündem haberleri son dakika

Marmara Denizi İmralı Adası güneybatısında batan 69 metre boyundaki kargo gemisi için kurtarma çalışmalarının başladığı duyuruldu. Batan geminin ardından can salının bulunduğu görüntüler de paylaşıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapılan aramalarda boş bir can salı bulunduğunu duyurdu.

Marmara Denizinde İmralı Adasının güney batısında yaşanan acil durum olayına ilişkin 6 mürettebatın yer aldığı Batuhan A isimli kuruyük gemisinin sinyalinin kesildiği noktada bulunan can salının görüntüsü paylaşıldı.

Arama kurtarma bölgesinde ekipler tarafından fırtınalı havada tespit edilen can salı kameraya işte böyle yansıdı.

''KİMSE VAR MI?'' ANONSU İLE ARANIYORLAR

Balıkesir'in Marmara Adası ilçesinden yola çıktıktan sonra denizde fırtınaya yakalanıp İmralı Adası açıklarında batan mermer tozu yüklü geminin mürettebatı aranıyor.

Sahil güvenlik ekipleri, bir boş can salı ile gemiye ait boş can simidi buldular. Sahil güvenlik ekipleri, "Kimse var mı?" anonslarıyla fırtınalı denizde gemicileri arıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da 2 sahil güvenlik gemisi, 2 sahil güvenlik botu, Kıyı Emniyeti'ne ait 2 römorkör bölgede çalıştığını, 1 sahil güvenlik korveti ve bir sahil güvenlik uçağının da bölgeye intikal edeceğini kaydetti. Hazır bekletilen helikopter ise hava şartları düzelirse havalanacak.