Batan geminin mürettebatının isimleri belli oldu

DHA
Gündem haberleri Marmara Denizi son dakika haber
Batan geminin mürettebatının isimleri belli oldu

Marmara Denizi açıklarında seyir halinde olan kargo gemisi, İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak battı. Batan geminin mürettebatının İSE isimleri belli oldu

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan, ‘BATUHAN A’ isimli gemiyi ve 6 mürettebatını arama çalışmaları sürerken, kayıp mürettebatın isimleri de belli oldu.

Mermer tozu yükünü Gemlik Limanı'na götürmek üzere, dün saat 20.30'da Marmara Adası Badalan Limanı'ndan kalkış yaptığı öğrenilen gemide, kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), usta gemici ve aynı zamanda geminin sahibi olan Murat Altıntaş (51), gemici olarak kayıtlarda yer alan aşçı Zeynep Kılınç (33), makine stajyeri Ahmet Atav (22) ve yağcı olarak görev yapan Doğuşcan Yaylak'ın (24) olduğu öğrenildi.

NENE HATUN RÖMORKÖRÜ İLE MAYIN GEMİSİ DE ÇALIŞMALARA KATILACAK

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan, ‘BATUHAN A’ isimli gemiyi ve 6 mürettebatını arama çalışmalarıyla ilgili Bursa Valiliği'nden yeni bir açıklama geldi. 6 kurtarma botu, 1 Sahil Güvenlik korveti, 1 helikopter, 1 keşif karakol uçağı ile aramaların sürdüğü belirtilen açıklamada, ilerleyen saatlerde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 1 kurtarma gemisi, 1 mayın gemisi ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait Nene Hatun römorkörünün de çalışmalara katılacağı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi: