Marmara'da müsilaj etkisi azaldı! Balıklar görülmeye başladı

Marmara Bölgesi

Günlerdir süren Marmara Denizi'deki müsilaj seferberliği sonuç vermeye başladı. Deniz suyunun berraklaşmasıyla birlikte balıklar Marmara'da yeniden görüldü.

Günlerdir süren Marmara Denizi'deki müsilaj seferberliği sonuç vermeye başladı. Müsilajın etkisinin azalmasıyla Marmara Denizi'ndeki balıklar deniz yüzeyinde yeniden görünmeye başladı.

Haftalardır yapılan çalışmalar ve alınan önlemler çerçevesinde müsilajın Marmara Denizi'ndeki etkisi azalmaya başladı. 

Seferberlik öncesi deniz salyasıyla kaplı olan Marmara kıyıları temiz görüntüleriyle dikkat çekti. Sarıyer sahilinde balıklar yeniden denizin yüzeyinde görülmeye başladı 

 

Marmara'da müsilaj etkisi azaldı! Balıklar görülmeye başladı - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Mart ayında başlayan müsilaj tehlikesi günden günde etkisini artırarak Haziran ayında çoğalmıştı. Denizin içini ve dışını kaplayan müsilaj deniz canlıları için büyük tehlike oluşrturarak oksijensiz bırakmıştı. 8 Haziran'da başlayan müsilaj harekatı sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gün gün bu seferberlikle ilgili bilgileri paylaştı.

MARMARA'DAKİ BALIKLAR YENİLEBİLİR Mİ?

İşte bu soru Marmara'da yaşayan hem vatandaşlar hem de zor günler geçiren balıkçılar için önemli bir konuydu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bakanlığımız tarafından yapılan inceleme sonucunda yüzme suyu alanlarında herhangi olumsuz bir sorunla karşılaşılmadı. Vatandaşlarımız rahatlıkla denize girebilirler, balık yiyebilirler. Bugün Marmara Deniz'i yüzeyindeki müsilaj yok denecek durumda" dedi.

 

BALIKÇILARA DESTEK

Bakanlığa ulaşan 9 talebin Bilim ve Teknik Kurulu'na sunulduğunu ifade eden Kurum, Marmara Denizi'ndeki küçük ölçekli balıkçılara verilecek desteği 2 bin-2 bin 900 liraya çıkardıklarını bildirdi.

Kaynak: Web Özel

son dakika Marmara Denizi müsilaj deniz suyu balıklar