Market, fırın ve kasaplar saat kaçta açılıp kapanacak?

Market, fırın ve kasaplar saat kaçta açılıp kapanacak?

İçişleri Bakanlığı'nın kısmi kapanma genelgesi ile market, fırın, kasap, kuruyemişçi ve manavların hafta içi ve hafta sonu açılış ve kapanış saatleri de belli oldu.

Kısmi kapanma uygulaması kapsamında hafta içi 19.00 - 05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise cuma günleri saat 19.00’da başlayıp, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 

Peki, hafta için marketler, kasaplar saat kaçta açılacak, saat kaçta kapanacak? Hafta sonu marketler açık olacak mı? Hafta sonu marketler manavlar ve kasaplar saat kaçta açılacak, saat kaça kadar açık olacak? Tüm bu soruların yanıtları da İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile yanıtlandı. 

HAFTA SONU CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ MARKETLER, KASAPLAR AÇIK OLACAK MI, SAAT KAÇA KADAR AÇIK OLACAK?

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

FIRINLAR HAFTA SONU DA AÇIK OLACAK

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilecek.

65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecek.

Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak ve iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek. İftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilebilecek.

HAFTA İÇİ TÜM İŞ YERLERİ SAAT 07:00-18:00 ARASI AÇIK OLACAK

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm iş yerlerinin (istisna getirilenler hariç) çalışma saatleri hafta içi günlerde 07.00-18.00 saatleri arası olarak belirlenecek.

ZİNCİR MARKETLER 10:00'DA AÇILACAK

Zincir marketler ise saat 10.00’da açılacak.

Kaynak: Haber Global TV

İçişleri Bakanlığı genelgesi