Mardin'de yanlış tedavi uyguladığını iddia etti, kolonya şişesiyle doktoru yaraladı

Mardin

Mardin'de dahiliye uzmanı doktor bir hasta yakını tarafından yanlış tedavi uyguladı iddiasıyla kolonya şişesiyle darp edildi.

Hastaneden edinilen bilgiye göre, Ceylanpınar ilçesinde öğretmen olduğu öğrenilen M.A. isimli şahıs, annesi ile birlikte hastaneye gelerek önce hastane girişinde sözlü saldırıda bulunup, daha sonra başhekim odasında da tavrını devam ettirip, mesai bitmesine rağmen, ısrarla Dahiliye uzmanı Dr. Bayram Yıldız ile görüşmek istedi. Hastane müdürü odasında bulunan doktorun yanına gelerek, en son 07 Temmuz 2021 tarihinde annesinin muayene olduğunu ve verilen ilacın yanlış olduğunu iddia ederek, önce sözlü saldırıda bulundu, daha sonra odada bulunan kolonya şişesi ile kafasına vurarak darp etti. İlk müdahalesi çalıştığı özel hastanede yapılan doktorun, daha sonra Mardin devlet hastanesine giderek gerekli tedavi ve müdahalesi yapıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Bayram Yıldız, bu tür olaylar birçok meslektaşını başına geldiğini söyledi. Bununla ilgili caydırıcı cezaların olmasını istediğini belirten Dr. Yıldız, "Yanlış anlaşılmalar oluyor, kulaktan dolma bilgilerle gelip izahat almadan bize saldırıyorlar. Olayın sebebi bundan 1 yıl önce verilen bir ilacın yanlış olduğunu iddia ederek geldiler. Biz, gerekli açıklamamızı da yapmamıza rağmen dinlemeden birden olay gelişti. Burada bizim can güvenliğimizle ilgili sorun da oluşabilir. Farklı bir şey de oluşabilir. Bu tarz olaylar da caydırıcı ceza olursa bu tür olayların daha az tekrarlanacağını düşünüyoruz. Bizim kimseye kastımız yok. Tek amacımız hastaları iyileştirmek. Şikayetçi oldum. Şikayetimin de takipçisi olacağım. Bugün öğrendiğime göre beni darbeden kişi serbest bırakılmış. Bununla ilgili de takipçi olacağım” dedi.

Kaynak: İHA

Mardin Mardin haberleri