Manisa ve İzmir'de 'sahte ilan' dolandırıcılarına yönelik operasyonda 4 tutuklama 

İzmir Manisa Yaşam Haberleri
Manisa ve İzmir'de 'sahte ilan' dolandırıcılarına yönelik operasyonda 4 tutuklama 

İzmir ve Manisa'da bir internet sitesi üzerinden verdikleri sahte ilanlarla dolandırıcılık yapan ve polis ekiplerince yakalanan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı. 

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başlatılan çalışma kapsamında; bir internet sitesi üzerinden sahte ilanlar vererek vatandaşları dolandırdığı tespit edilen 2’si Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, 5’i de İzmir’de olmak üzere toplam 7 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Dün sabah 07.00 sıralarında düzenlenen eş zamanlı operasyonda 7 şüpheli yakalanıp, gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dokümana el konulurken, 3 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Salihli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen E.D.O. (30), A.Y. (53), A.S. (43) ve H.N.Ç. (26) ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

TELEFON DOLANDIRICILIĞINDA YENİ DÖNEM

Bilecik'in Söğüt ilçesinde telefonda kendilerini il müftüsü olarak tanıtan ve kurum ismini kullanarak dolandırıcılık yapan zanlılar yakayı ele verdi.

Telefon dolandırıcıları halkı kandırmak için yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Kendilerini il müftüsü olarak tanıtan zanlılar yaklaşık 130 bin TL haksız kazanç elde ettiler. 

 Bilecik'te telefonda kendilerini il müftüsü olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran zanlılar emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 

KENDİLERİNİ İL MÜFTÜSÜ OLARAK TANITTILAR

Bilecik'in Söğüt ilçesinde telefonda kendilerini il müftüsü olarak tanıtıp kurum ismini kullanarak dolandırıcılık yapan şahıslar gözaltına alındı.

 

Kaynak: DHA