Sahte emlakçılardan 1 milyon liralık vurgun

Manisa

Manisa'da kendisini emlakçı olarak tanıtan 2 kişi suçüstü yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin 1 milyon TL vurgun yaptıkları belirlendi.

Manisa'da, kendilerini emlakçı olarak tanıtıp, başkalarına ait arazileri sahte kimlik ile sattığı belirlenen Mustafa S. (65) ve Yusuf K. (51), polis tarafından suçüstü yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin benzer yöntemle 3 ilde toplam 1 milyon liralık vurgun yaptığı belirlendi.

Kendilerini emlakçı olarak tanıtan Mustafa S. ve Yusuf K.’nin, Ankara, Balıkesir ve Karabük illerinde, başkalarına ait arazileri sahte kimlik çıkararak, sattıkları iddia edildi. Bu yöntemle 1 milyon TL'lik dolandırıcılık yapan 2 şüpheli, son olarak Tekirdağ'daki Yılmaz Çetin'e ait arsayı, aynı yöntemle 300 bin TL'ye Tekirdağ'da yaşayan Bahri Şengör'e satmak istedi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uzun süredir takibe aldığı şüpheliler, Manisa'ya çağırdıkları Şengör'e noterde satışı yapacakları sırada suçüstü yakalanarak, gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde, 'Yılmaz Çetin' adına düzenlenmiş sahte kimlik ve ehliyet ele geçirildi. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nde, 'Resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından ifadeleri alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA OPERASYON

Öte yandan İstanbul Havalimanı'nda kaçak yollarla sokulmaya çalışılan Napolyon dönemine ait 153 altın para ile 7 lüks saat ele geçirildi. Cezayir asıllı Fransız vatandaşı gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul Havalimanı'nda, 2 Şubat'ta gece saatlerinde gümrüklü saha çıkışında uygulama yapıldı. Durumundan şüphelenilen Cezayir asıllı Fransız vatandaşı A.B. (49) durduruldu. A.B.'nin üzerinde yapılan aramada kaçak yolla sokulmaya çalışılan Napolyon döneminde 1851-1914 yılları arasında üretilmiş 153 Fransa altın parası ile her biri 300-500 avro değerinde 7 farklı markadan lüks kol saatleri bulundu. 

Kaynak: DHA

Manisa haberleri