Manisa'da korkutan deprem! Kandilli: 5.1, AFAD: 4.8

Manisa'da saat 14.26'da merkez üssü Kırkağaç olan deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre deprem 5.1, AFAD'ın ölçümlerine göre 4.8 büyüklüğünde gerçekleşti. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Türkiye, Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, korkutan bir haber de Manisa'dan geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 4.8,  Kandilli Rasathanesi ise 5.1 olarak açıkladı.

Yerin 6.99 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa’nın yanı sıra İzmir, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa ve Balıkesir’de de hissedildi.  Paniğe neden olan depremle birlikte Manisa’da vatandaşlar, sokaklara çıktı. AFAD, deprem sonrası herhangi olumsuz bir ihbarda bulunulmadığını duyurdu.


VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen deprem sonrası Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada herhangi bir yaralanma ve hasarın meydana gelmediği belirtildi. Herhangi bir yaralanma ve hasarın meydana gelmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "28.01.2020 tarihinde saat 14.26'da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Manisa'da korkutan deprem! Kandilli: 5.1, AFAD: 4.8 - Resim : 1

KIRKAĞAÇ BELEDİYE BAŞKANI: TEHLİKELİ DURUM İLETİLMEDİ

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez üssü Akhisar olan 22 Ocak'ta meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremden bu yana, ilçelerinde çok sayıda artçı sarsıntının hissedildiğini dile getirdi.

Bunların hiçbirinin bugün saat 14.26'da meydana gelen deprem kadar kuvvetli hissedilmediğini aktaran Gedüz, "Ben de dahil bütün arkadaşlarımız arazide dolaşıyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir durum duymadık. Tehlike bir durum iletilmedi." dedi.

Alifakı Köyü Muhtarı Burhanettin Top ise bazı evlerde küçük çapta hasar oluştuğunu söyledi. İlk etapta edindiği bilgiye göre herhangi bir kayıp olmadığına değinen Top, "Bazı evlerimizde hasar var. Metruk olan binalar bunlar. Önceki depremde hasar gören binalardaki çatlaklar biraz açılmış görülüyor." ifadelerini kullandı.

Bu arada depremin hissedildiği İzmir kent merkezinde de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtildi.

"AĞIR HASARLI BİR BİNA YIKILDI"

Haber Global canlı yayınına bağlanan Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kart,  "Ağır hasarlı bir bina yıkıldı bilgisi geldi" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayında, "Herhangi bir hasar söz konusu değil. Deprem 4,8 büyüklüğünde, geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

22 OCAK'TA 5.4 İLE SALLANMIŞTI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak tarihinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Can kaybının yaşanmadığı, 3'ü balkon ve pencere gibi yüksek yerlerden atlayan, biri ise panik atak sonucu, toplam 4 kişiyi hastaneye kaldırılmış, 5 metruk bina da depremde hasar görmüştü. Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde AFAD tarafından 156 çadır kurulmuştu. Bu depremin ardından bölgede yüzlerce artçı sarsıntı yaşandı.

Manisa'da korkutan deprem! Kandilli: 5.1, AFAD: 4.8 - Resim : 2

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı.

Manisa'da korkutan deprem! Kandilli: 5.1, AFAD: 4.8 - Resim : 3

 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ölçümlerine göre 4.8 büyüklüğünde gerçekleşti.

son dakika son dakika haber