Malatya'da camide tepki çeken görüntü! Soruşturma başlatıldı

Gündem haberleri Malatya
Malatya'da camide tepki çeken görüntü! Soruşturma başlatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Malatya’da bir camide çekildiği anlaşılan ve sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülere ilişkin inceleme başlatıldığı açıklandı.

Malatya'da cami içindeki dans videosu sosyal medyada tepki çekti. Görüntülerde cübbe giyinen genç kız, ardından minbere çıkarak poz verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu görüntülere ilişkin inceleme başlattığını duyurdu.

CAMİDE UYGUNSUZ KIYAFETLE ÇEKİM

Öte yandan Malatya'daki bu görüntüler, geçtiğimiz günlerde Ankara'daki Kocatepe Camii'nde yaşanan başka bir skandalı hatırlattı. 

Sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepkilere neden olan Kocatepe Camii'nde gerçekleştirilen çekim ve yapılan paylaşımlarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Çalışmalar çerçevesinde, çekimleri gerçekleştirenlerin yönetmen B.K. ile kadın model E.C. olduğu belirlendi. 

Kimlikleri tespit edilen şüpheliler, ‘Dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise birçok dijital materyale el konuldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler yargılanmak üzere Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Yönetmen B.K. ile kadın model E.C. daha sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Diyanet İşleri Başkanlığı Gündem haberleri malatya son dakika