Mahalle bekçilerinin, doğal gaz kaçağını fark etmesi faciayı önledi

Düzce'de gece saatlerinde bir binanın alt katında bulunan berber salonunda doğal gaz kaçağı olduğunu fark eden mahalle bekçileri, bina sakinlerini zillerine basarak dışarı çıkarttı.

Düzce'de gece saatlerinde mahalleler arasında devriye atan mahalle bekçileri Eski Bolu Caddesi üzerinde bir binanın önünden geçerken yoğun doğal gaz kokusunu duydular. Kısa bir araştırmanın ardından doğal gaz kokusunun binanın alt katında bulunan berber dükkanından geldiğini belirlediler.

BİNAYI BOŞALTTILAR 

Bunun üzerine berber dükkanının üzerindeki dairelerin zillerine basarak binayı boşaltan mahalle bekçilerine destek olarak polis ekipleri ve itfaiye ekipleri de olay yerine geldi. Cadde trafiğe kapatılırken bina sakinleri de evlerinden dışarı çıktılar. Apar topar binayı boşaltan bina sakinlerinin bazıları evcil hayvanlarını dışarı taşırken bazılar da halen uykuda olan çocuklarını kucaklarında dışarı taşıdılar. 

"KORKARAK DIŞARI ÇIKTIK"

Vatandaşlar evlerini boşaltma anlarını anlatarak; "Bekçiler kapımızı çaldılar. Binada doğal gaz kaçağı olduğunu ve evlerimizi boşaltmamız gerektiğini söylediler. Bizlerde korkarak dışarı çıktık" dediler.

EKİPLER HEMEN MÜDAHALE  ETTİ

Doğal gaz dağıtım şirketi çalışanları, olay yerine gelerek ölçümler yaptı. Doğal gazın berber salonundaki kombiden geldiğini belirleyen doğal gaz dağıtım şirketi çalışanları berber salonuna gaz veren vanayı kapatarak tehlikeyi önledi.

Yapılan çalışmaların ardından tehlikenin ortadan kalkmasıyla binayı boşaltan vatandaşlarda tekrar evlerine döndüler.

Düzce doğal gaz