Liselerde sınıf tekrarı uygulaması geri geldi! Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz değerlendirdi

Gündem haberleri

Eğitim sisteminde önemli değişiklikler yapıldı. Liselerde sınıf tekrarı uygulaması geri geldi. Ayrıca açık liseye geçişlere de sınırlama getirildi. Yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe ilişkin Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu.

Milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan çalışma tamamlandı. Yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Buna göre, liselerde 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılacak. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, açık öğretim lisesine, mesleki açık öğretim lisesine veya açık öğretim imam hatip lisesine kayıtları yapılacak.

Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bu kapsamda istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek. Milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınları bu düzenlemeden muaf olacak.

Yeni yönetmelikle birlikte devamsızlık için de yeni kurallar belirlendi. Devamsızlık kuralları da değiştirildi.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.

Özürsüz 2 gün üst üste devamsızlık yapan öğrencinin durumu velilere bildirilecek.

Yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe ilişkin Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu.

 

Kaynak: Haber Global TV

eğitim sistem lise uygulama sınıf