Libya, Türkiye'den askeri destek talep etti

Libya, Türkiye'den askeri destek talep etti

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Türkiye'den deniz, kara ve hava askeri desteği talep etti.

Reuters haber ajansının duyurduğu habere göre Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye'den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "TEZKEREYİ MECLİS'E SUNACAĞIZ" DEMİŞTİ

Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesi ile ilgili tezkere Meclis açıldıktan sonra gündeme gelecek. Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

"Güvenlik ve askeri işbirliği muhtırasına dayalı olarak, inşallah, Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız.

Meclisimizin de onaylamasıyla, Libya’daki meşru yönetime çok daha etkin bir şekilde destek verme imkanına kavuşacağız. Darbeci generale savaş uçağından tanka ve paralı askere kadar her türlü desteği sağlayanlar, ülkemizin bu adımına karşı çıkıyor. Halbuki onlar bir savaş baronuna yardım ediyor, biz ülkenin meşru hükümetinin yanında yer alıyoruz.

Gerçi bunlar Mısır’da da ülkenin meşru hükümeti yerine darbeciyi desteklemişlerdi. İnşallah Libya’da aynı ilkesizliği, aynı demokrasi ve hukuk düşmanlığını tekrarlamalarına izin vermeyeceğiz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'LİBYA'YA ASKER GÖNDERİMİ'NE İLİŞKİN AÇIKLAMA

LİBYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ: TÜRKİYE İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZDA BİZE CEVAP VERİYOR

Libya'nın Ankara Büyükelçisi Abdurrezak Muhtar Ahmed Abdülkadir, Türkiye'nin ülkesine olası askeri desteğine ilişkin, "Libya'nın savaşçılara sahada destek olacak hava savunma, özel eğitim ve uzmanlığa ihtiyacı var" dedi. İki ülkenin sadece dost değil aynı zamanda kardeş olduğunu söyleyen Abdülkadir "Kıbrıs meselesinde ihtiyacı olduğunda Türkiye'yi destekleyenlerden biri de Libya'ydı, Türkiye de ihtiyaç duyduğumuzda bize cevap veriyor" ifadelerini kullandı.

son dakika son dakika haber türkiye