Libya tezkeresi oylamasına katılmayan 80 milletvekili

Libya tezkeresi oylamasına katılmayan 80 milletvekili

TSK'nın Libya'ya gitmesinin oylandığı tezkere oylamasının sonuçlarına göre toplam 589 milletvekilinin 509'u oy kullandı. Oy dağılımına bakıldığında ise oylamanın yapıldığı Genel Kurul'a iştirak etmeyen vekillerin çoğunluğu muhalefetten

Libya'ya asker gönderilmesinin oylandığı TBMM'deki tezkere gündemli Genel Kurul'da yapılan oylamada "Evet"oyu veren milletvekili sayısı 325, "Hayır" oyu veren milletvekili sayısı ise 184 oldu. Buna göre toplam 509 milletvekili bu oylama için oy kullandı.

589 milletvekilinin bulunduğu TBMM'de oldukça önemli bir gündemin oylandığı Genel Kurul'da 80 milletvekili ise ya Genel Kurul'a katılmadı ya da oylamaya. 

"Evet" oyu veren iktidar bloğunun (AK Parti, MHP) toplam milletvekili sayısının 339, "hayır" oyu vereceğini ilan eden muhalefet bloğunun ise (CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi) toplam milletvekili sayısının 241 olduğu hesaba katıldığında oylamada oy kullanmayan milletvekili sayısının büyük çoğunluğunun muhalefet cephesinde yer aldığı gözlerden kaçmadı. 

OYLAMA SONUCU:

Tezkereye "Evet": 325

Tezkereye "Hayır": 184

TBMM'DEKİ MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

Adalet ve Kalkınma Partisi : 290  

Cumhuriyet Halk Partisi : 139  

Halkların Demokratik Partisi : 61  

Milliyetçi Hareket Partisi : 49  

İyi Parti : 39  

Saadet Partisi : 2  

Türkiye İşçi Partisi: 2  

Demokratik Bölgeler Partisi : 1  

Demokrat Parti : 1  

Büyük Birlik Partisi: 1  

Bağımsız Milletvekili: 4  

Toplam 589

TSK Libya tezkeresi