Lezzeti toprağından geliyor! Sakarya'da ona ‘elmas' deniliyor
Türkiye'de kabak denilince ilk akla gelen Sakarya'nın coğrafi işaret tescilli beyaz kestane kabağının hasadı başladı. Lezzetiyle yiyenleri büyüleyen ve sofraları süslemek üzere römorklara yüklenen kabaklar, satış noktalarında yerini almaya başladı.
Kabak denilince ilk akla gelen ve ‘kabak tatlısı'nın da coğrafi işaret tescili bulunan Sakarya'da beyaz kestane kabağının tarladan, sofraya yolculuğu başladı.
“Sakarya'nın coğrafi işaretli kabağının lezzeti toprağından geliyor”
Kabak ekimi ve hasadından bahseden çiftçi İslam Aksoy, “Kabak, Mart ayının 15'inden Nisan ayının 20'ine kadar ekilir. Toplama zamanı da Eylül ayının 20'sinde başlayıp Ekim ayının sonlarına kadar devam eder. Şu anda da hasadımız sürüyor. Sakarya'nın coğrafi işaretli kabağının lezzeti toprağından geliyor. İlk önce tarlalarımızı hazırlıyoruz, ekeceğimiz yere hayvan gübresini koyarız ve ondan sonra toprak altı gübresi ekilir.